Elena Udrea vrea înapoi în România. Cum plănuiește să revină acasă fugara din Costa Rica

Elena Udrea vrea înapoi în România. Cum plănuiește să revină acasă fugara din Costa Rica
Elena Udrea a născut o fetiță în septembrie în Costa Rica. O lună mai târziu ajungea în arest.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Boc, fugară acum în Costa Rica, se pregătește să revină acasă.

Așa susține avocatul său, citat de postul de știri Antena 1, care a dezvăluit că fostul ministru i-a făcut deja pașaport fetiței sale și că „se gândește serios” să vină în România, chiar dacă ar pierde statutul de azilant în Costa Rica.

Condamnată definitiv la şase ani de închisoare de instanța supremă în celebrul dosar „Gala Bute”, Elena Udrea a părăsit România în februarie anul trecut și s-a stabilit de atunci în Costa Rica. Acolo și-a regăsit o prietenă, fosta șefă DIICOT Alina Bica, de asemenea, condamnată într-un dosar de corupție.

elena udrea facebook costa rica
Foto: captură Facebook, pagina Elenei Udrea. Fostul ministru alături de iubit, în timpul sarcinii. O revistă din România a stârnit un scandal după ce a publicat un pictorial cu Elena Udrea gravidă și un articol care o prezenta ca o femeie de succes, evitând informațiile despre condamnare și faptele de corupție de care era acuzată.

Elena Udrea în Costa Rica: viață de lux, apoi arest și, din nou, în libertate

La sfârșitul anului trecut Curtea Constituțională a stabilit că, din 2014 încoace, completurile de cinci judecători de la instanța supremă s-au format ilegal, adică nu prin tragere la sorți, cum prevedea legislația.

Mai mulți condamnați celebri din țară și din afara țării au invocat această decizie a Curții Constituționale și au beneficiat de suspendarea pedepselor, ceea ce a însemnat eliberarea din detenție, respectiv din arest, cum a fost și cazul condamnatelor Elena Udrea și Elena Bica.

Elena Udrea a fost eliberată din arest chiar în ajunul Crăciunului. Magistrații trebuie să stabilească dacă procesul său se va rejudeca sau nu.

Alaături de Alina Bica, fostul ministru al Dezvoltării a fost arestat în Costa Rica în octombrie 2018.

elena udrea costa rica adrian alexandrov
Chiar și din Costa Rica, Elena Udrea și iubitul ei, Adrian Alexandrov, au continuat să stârnească interesul revistelor de scandal.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI