Elena Udrea cere prima permisie din închisoare. Motivul pentru care doreşte să iasă din penitenciar

de: Ștefan R. Apostol
10 09. 2022

Elena Udrea cere prima permisie din închisoare! Astăzi este o zi importantă pentru fostul ministru Elena Udrea. Aceasta, alături de avocații săi, a compărut în fața unui complet de judecată. Demersul avocaților Elenei Udrea este de a cere judecătorilor o primă permisie din închisoare pentru clienta lor. În justificarea cererii s-a precizat și care este motivul pentru care doreşte să iasă din penitenciar, conform Antena 3.

Elena Udrea cere prima permisie din închisoare, pentru a fi lângă fiica sa

După un adevărat circ mediatic și juridic, Elena Udrea era reaptriată de autoritățile bulgare în România. De la graniță fostul politician era dus direct în penitenciar, de unde, ulterior, Elena Udrea a tot încercat să scape.

Din păcate, toate acțiunile avocaților acesteia au fost respinse de către judecători. Astăzi, în schimb, conform Antea 3, avocații Elenei Udrea au înaintat o cerere în numele clientei lor către judecători.

În cererea depusă, spune Silvia Uscov, avocata fostului ministru, se cere aprobarea unei prime permisii de 24 de ore:

„Pentru copii nu este plăcut şi nici de dorit să vină în vizita la penitenciar Este prima oară când cere permisie şi este motivată de menţinerea relaţiei cu familia.

Doreşte să petreacă o zi liniştită alături de fetiţa sa. Mi se pare total deplasat din partea autorităţilor, Ministerul Justiţiei trebuie să se sesizeze şi să ia măsuri cu privire la clienta mea.”, a declarat Silvia Uscov, avocată, pentru Antena 3.

Vezi și: De ce Elena Udrea nu își poate vedea fiica deși a revenit în România. Adrian Alexandrov e ferm!

Care este motivul pentru care doreşte să iasă din penitenciar

Întrebată de jurnaliștii de la Antena 3 care este motivul pentru care doreşte să iasă din penitenciar, avocata acesteia a explicat că pe 20 septembrie este ziua fiicei Elenei Udrea, și clienta sa dorește să fie alături de cea mică la acel moment.

De cealaltă parte, un alt avocat, Alexandru Cuculis, tot la postul tv amintit, este de părere că nu i se va acorda această permisie, având în vedere antecedentele anterioare:

„Nu cred că o să primească aceasta permisie, este prea curând.

Suntem rudimentari când vine vorba despre legile despre executarea pedepsei.

Rata de aprobare este foarte redusă.”, declară la Antena 3, Cuculis.

Explicația acestuia este una logică, dacă luăm ân considerare faptul că Elena Udrea lua decizia de a pleca din țară în dimineața zilei în care se pronunța verdictul final în dosarul „Gala Bute”.

Judecătorii, neștiind că aceasta fugise deja din țară, decideau ca pedeapsa de 6 ani și jumătate în acest dosar, să rămână exact așa cum a fost stabilită de instanța anterioară.

Fuga fostului politician și tergiversarea lucrurilor în fața magistraților bulgari, au creat premisele unui refuz categoric. Rămâne de văzut dacă, în cele din urmă, Elena Udrea va primi ceea ce a cerut, sau nu.