Elena Udrea a fugit din țară! Este dată în urmărire generală, ce se întâmplă cu fostul ministru

Elena Udrea a fugit din țară! Este dată în urmărire generală, ce se întâmplă cu fostul ministru
Elena Udrea fuge din țară, și este dată în urmărire internațională

Astăzi, fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu, și ministru, Elena Udrea, trebuia să fie ridicată de poliție pentru a fi încarcerată. Numai că, spun surse judiciare, fostul ministru a decis să fugă din țară, ieșind pe la Vama Giurgiu. Elena Udrea a fost condamnată și avea o decizie definitivă de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Spre surprinderea autorităților, Udrea a scăpat de mâna legii, fugind din țară.

Elena Udrea fuge din țară, și este dată în urmărire internațională

Elena Udrea, fost politician de primă mână în era Băsescu, avea să fie condamnată într-un dosar de corpuție, „Gala Bute”, Sentința dată de magistrați, una definivită, este de 6 ani de închisoare. Astăzi era termenul la care fostul politician trebuia să fie încarcerată.

Decizia definitivă în dosarul „Gala Bute” a fost dată astăzi de ÎCCJ, în urma contestațiilor depuse de avocații Elenei Udrea. Conform deciziei, cererile acesteia erau nefondate, și ca urmare trebuia pusă în aplicare decizia dată în dosar.

Polițiștii au trecut la executarea ordinului de încarcerare, numai că, ajunși la locuința acesteia, nu au mai găsit-o. Nu se știe exact care a fost destinația fostului politician Elena Udrea, dar cert este că la ora la care relatăm, pe site-ul Poliției Române, Elena Udrea figurează ca dată în urmărire, conform mandatului de arestare emis pe numele ei.

Elena udrea - dată în urmărire de Poliția Rămână
Elena Udrea – dată în urmărire de Poliția Rămână

„Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliţia Capitalei a primit, de la instanţă, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie şi doi bărbaţi.

(..) Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute. Fapt pentru care a fost declanşată procedura pentru punerea în urmărire.”, se arată într-un comunicat oficial al Poliţiei Capitalei.

Poliția de Frontieră certifică plecarea din țară a fostului ministru

Conform Poliției de Frontieră, Elena Udrea ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, pe unde a plecat și în 2018, tot înainte de o decizie judecătorească. Reprezentanții PF spun că la momentul ieșirii din țară, totul ar fi fost legal. Aceeași reprezentați spun că la acel moment nu exista nicio înștiințare legală cu privire la reținerea și încarcerarea acesteia.

„Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicţii. Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieşit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineţi, anterior momentului pronunţării de către instanţă a sentinţei definitive.

Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunţării instanţei, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicţii. Se continuă activităţile specifice, pentru depistarea şi încarcerarea persoanei.” , se mai spne în comunicatul poliției.

Elena Udrea la a doua fugă de lege

În urmă cu 4 ani, în celălalt dosar în care este acuzată de fapte de corupție, Elena Udrea lua decizia de a pleca din țară. Atunci prima destinație fusese Grecia, ulterior plecând în Costa Rica. Aici avea să fie arestată de autorități, ulterior fiind eliberată.

Statul sud-american nu avea acord de extrădare cu România. Astfel că, le-a fost extrem de greu autorotăților române să o poată readuce pe Elena Udrea În România. În 2019, după nașterea fiicei sale, fostul ministru ia decizia de a reveni în România, unul din motive fiind dorința de a-și boteza copila aici. Numai că, imediat autoritățile interveneau, fiind reținută.

În 2021, alături de fiica cea mare a fostului președinte Băsescu, Udrea mai primea o sentință din partea magistraților, pe lângă cea de 6 ani, dată din 2018. Astăzi, iar pleactă din țară, Elena Udrea riscă adăugarea de ani în plus la cei deja stabiliți prin deciziile judecătorești. Rămâne să vedem dacă autoritățile o vor intercepta, într-un final.