El e Ionuț Alexandru, băiatul diagnosticat cu leucemie limfoblastică, tip T. „M-au trimis acasă, să nu moară în spital!”

El e Ionuț Alexandru, băiatul diagnosticat cu leucemie limfoblastică, tip T. „M-au trimis acasă, să nu moară în spital!”
Ionuț Alexandru, băiatul diagnosticat cu leucemie limfoblastică, tip T

Ionuț Alexandru împlinește 13 ani pe 2 iulie. În urmă cu un an și jumătate, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, tip T. Medicii de la Spitalul Fundeni au spus că nu mai au ce să facă, așa că l-au trimis acasă „să moară în altă parte, în patul lui, nu la ei în spital”.

Medicii români nu îl pot ajuta

Olguța Berechet este mamă a trei copii, printre care și Ionuț. Luptă până în ultima clipă pentru singurul ei băiat. Ionuț are nevoie de ajutorul nostru pentru a ajunge în Italia, la Roma, la clinica „Bambinos”, acolo unde are o șansă la viață. Olguța își șterge lacrimile în fiecare zi și luptă în continuare.

„A fost bine o perioadă după ce i s-a pus diagnosticul, iar acum 6 luni a suferit o recădere. Am venit cu el la Fundeni unde a fost trecut pe tratament destul de puternic și terapii foarte dure. Cure de citostatice, chimioterapie, transfuzii de sânge… Fiind o formă de leucemie cu celulă de tip T, ea e mai agresivă și progresează galopant. Ace, înțepături, analize peste analize până azi dimineață, când medicii mi-au zis că nu mai au ce să îi facă. Boala e mult prea avansată și șansele lui Ionuț sunt minime. Mi-au recomandat să îl iau acasă. Să nu întâmple la ei în spital inevitabilul. Dar eu refuz asta. Ionuț e comunicativ, mănâncă, e vesel… Parcă refuz să cred că nu se mai poate face nimic. Vă implor, ajutați-mă să îl transfer de aici la clinica din Roma unde, sperăm, are o șansă la viață” spune, cu disperare, Olguța, mama băiatului.

Până acum un an și jumătate, Ionuț a fost un copil normal, ca oricare altul. De nicăieri, a început să i se facă rău, acuzând stări de greață, vărsături, lipsă de concentrare și amețeli. A fost dus la spital de urgență, iar medicii de la Spitalul Fundeni din Capitală i-au pus diagnosticul imediat. Micuțul Ionuț Alexandru suferă de leucemie acută limfoblastică, tip T.

Ionuț trebuie să ajungă la o clinică din Roma pentru a fi salvat

Singurii care îl mai pot salva pe Ionuț Alexandrul sunt medicii din cadrul unei clinici din Roma. Nici ei nu sunt siguri dacă viața micuțului poate fi salvată, însă sunt dispuși să încerce. Pentru a fi posibil acest lucru, familia are nevoie de 100.000 de euro. S-a deschis un cont pe numele copilului, dar s-au strâns doar 6.000 de lei.

Ionuț nu își dorește altceva decât sănătate și timp alături de cei dragi. Este elev în clasa a IV-a. A fost atât de grav bolnav, încât a făcut lecțiile la Fundeni, iar notele vor ajunge în catalogul clasei. La finalul anului școlar, vrea să își ia „la revedere” de la colegi, nu vrea și nici nu merită să-și ia „adio”!

Cine dorește să îl ajute pe Ionuț Alexandru, poate dona în următoarele conturi deschise:

RO73INGB0000999910205161 (LEI)

Titular cont: Berechet Alin

Sau

RO11RNCB0130156674870001 (LEI)

RO59RNCB0130156674870010 (EURO)

Titular cont: Berechet Elena

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI