Ei sunt copiii celor mai răi dictatori din lume. Ce s-a ales de ei și ce viață duc acum

Ei sunt copiii celor mai răi dictatori din lume. Ce s-a ales de ei și ce viață duc acum

Cei mai malefici oameni din istorie ne sunt prezentați din manuale, dar mai rar auzim de succesorii lor. Iar aceștia, de multe ori, sunt o parte importantă din istorie pe care o uităm.

Copiii și nepoții celor mai răi oameni care au trăit vreodată sunt adeseori uitați. Reputația strămoșilor lor îi urmărește invariabil. Fiecare dintre ei are o poveste, mai mult sau mai puțin legată de cine au fost părinții și bunicii lor.

Mai jos vei găsi o listă din care vei afla ce s-a ales de progeniturile celor care au scris istorie cu sânge rece. Unii s-ar putea să te surprindă – alții însă, nu chiar.

Cel mai mare fiu al lui Saddam Hussein a ajuns un violator și criminal

istorie

Uday Hussein, primul fiu al lui Saddam Hussein, ar fi fost moștenitorul de drept al averii tatălui său. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că Uday l-a ucis pe Kamel Hana Gegeo, valetul și degustătorul lui Saddam, cu un cuțit electric, în timpul unei petreceri din 1988.

Pe atunci, Uday a fost condamnat la moarte. Cu toate astea, a ajuns să scape cu numai trei luni în închisoare.

În vremea când Uday a fost liderul Iraq Olympic Committee și Iraq Football Association, avea obiceiul să tortureze sportivii care nu câștigau. Mai mult, s-a zvonit că răpea femei din Irak și le viola.

Atât Uday, cât și fratele lui, Qusay, au fost uciși în timpul unei bătălii din Mosul, în 2003.

Strănepoții lui Hermann Göring s-au sterilizat ca să nu nască alt monstru

istorie

Hermann Göring a fost un influent membru al partidului nazist. Bettina Göring este strănepoata lui. Din 2010, ea trăiește în Santa Fe, New Mexico, unde a practicat medicina pe bază de plante.

În documentarul realizat de regizorul israelean Chanoch Zeevi, „Hitler’s Children”, femeia a spus că atât ea, cât și fratele ei au decis să se sterilizeze.

„Am avut o legare de tuburi la vârsta de 30 de ani, pentru că îmi era teamă să nu creez un alt monstru”, a explicat Bettina Göring. „Arăt ca el de exemplu – ochii, pomeții, profilul. Arăt mai mult ca el decât propria lui fiică”.

Cel mai mare fiu al lui Fidel Castro s-a sinucis

istorie

În luna ianuarie a lui 2018, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, cunoscut ca „Fidelito”, s-a sinucis. Familia lui a spus că acesta s-a luptat cu depresia multă vreme. Când tatăl lui a murit la sfârșitul lui 2016, lucrurile s-au înrăutățit.

Pentru multă vreme, Fidelito a fost asociat cu regimul politic al tatălui său. Spre sfârșitul vieții ajunsese însă să își limiteze implicarea guvernamentală, deoarece nu era de acord cu deciziile guvernului cubanez cu privire la criza de energie.

Copilăria lui Fidelito nu a fost cea mai ușoară. Părinții lui au divorțat când era mic. A trăit o vreme cu mama lui în Statele Unite ale Americii. Când s-a dus să îl viziteze pe tatăl lui în Mexic, acesta a refuzat să îl mai trimită înapoi la mama lui și l-a dus într-un final în Cuba.

Cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin a fugit de istorie în Statele Unite ale Americii

istorie
Foto: ABC News

Svetlana Alliluyeva a fost cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin. Ea și-a schimbat ulterior numele în Lana Peters. Când avea doar șase ani, mama ei s-a sinucis, iar ea a rămas în grija tatălui și frațilot ei.

Unul din frații ei a murit în timpul celui de-al doilea război mondial, într-o tabără de concentrare, pe motiv că Stalin a refuzat să îl dea la schimb pentru un general german pe care îl avea în custodie. Un alt frate a murit la 40 de ani, din pricina problemelor cu alcoolul.

Peters a plecat din Uniunea Sovietică în 1967, a ajuns în Statele Unite ale Americii și a scris patru cărți auto-biografice. Două din cărțile ei au ajuns best-seller-uri. A fost căsătorită de trei ori, a avut trei copii și a murit de cancer în 2011.

Fiica lui Rudolf Höss a păstrat secretă identitatea lui pentru 40 de ani

istorie

Rudolf Höss, unul din cei mai mari criminali în masă din istorie, a fost responsabil pentru construirea taberei de concentrare Auschwitz din Polonia, unde puteau fi uciși 2.000 de oameni pe oră. Până la sfârșitul războiului, peste un milion de evrei și în jur de 20.000 de cetățeni de etnie rromă au fost exterminați acolo. Höss și familia lui au trăit într-o vilă exact lângă Auschwitz.

Brigitte Höss, fiica lui, a ascuns trecutul familiei sale vreme de 40 de ani. Ea nu a oferit detalii nici celor mai apropiați. După război, a plecat în Spania, unde a devenit model pentru Balenciaga. Tot acolo, s-a căsătorit cu un inginer irlandez-american. Cei doi s-au mutat în Washington D.C. În 1972, Brigitte a început să lucreze la o casă de modă deținut de un cuplu de evrei care evadaseră din Germania nazistă. A lucrat acolo vreme de 35 de ani. Ținutele create de casa de modă erau printre preferatele lui Nancy Reagan și Hillary Clinton.

Într-un interviu cu scriitorul Thomas Harding, Brigitte a spus că și-l amintește pe tatăl ei ca fiind „cel mai bun om din lume”. „A trebuit să o facă”, a zis ea. „Familia lui era amenințată. Noi eram amenințați dacă nu o făcea. Și a fost unul din mulți din SS. Erau alții de asemenea care ar fi făcut-o dacă nu o făcea el”.

Rudele lui Hitler sunt hotărâte să taie arborele genealogic

istorie
Foto: Rador

Peter Raubal, Heiner Hochegger și frații Alexander, Louis și Brian Stuart-Houston par să nu aibă nimic în comun. Peter a fost un inginer, Alexander un lucrător social. Louis și Brian conduc o afacere de amenajare teritorială. Peter și Heiner locuiesc în Austria, pe când cei trei frați Stuart-Houston trăiesc în Long Island, la câteva străzi distanță unii de ceilalți, potrivit All That’s Interesting.

Totuși, ei au ceva în comun – sunt ultimii membri rămași ai arborelui genealogic Hitler.

De îndată ce au aflat de istoricul familiei, frații Stuart-Houston au făcut un pact să nu facă vreodată copii, pentru ca arborele genealogic al lui Hitler să se termine cu ei. Verișorii lor din Austria au luat aceeași decizie – nici Peter, nici Heiner nu s-au căsătorit și nu au făcut copii.

Cei cinci bărbați nu au vrut să audă de posibilitatea de a primi drepturi de autor pentru cartea lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”. „Da, stiu despre toată povestea cu moștenirea lui Hitler” a declarat Peter pentru un ziar german. „Dar nu vreau să am de a face cu asta. Nu voi face nimic în privința asta. Vreau doar să fiu lăsat singur”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI