Echipa lui Mircea Lucescu va juca în Europa. Ce misiune vor avea fotbaliștii de la Dinamo Kiev

Echipa lui Mircea Lucescu va juca în Europa. Ce misiune vor avea fotbaliștii de la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu și elevii săi de la Dinamo Kiev vor avea o misiune nobilă în timpul turneului din Europa

Echipa lui Mircea Lucescu va juca în Europa. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a dat peste cap viețile a milioane de oameni, inclusiv pe cele ale fotbaliștilor din țara vecină. Campionatul a fost suspendat, iar jucătorii străini au plecat spre țările lor de origine. Deși în Ucraina este insituită legea marțială, fotbaliștii ucraineni de la Dinamo Kiev au primit o derogare specială pentru a putea juca în partide amicale prin toată Europa. Elevii lui Mircea Lucescu se vor afla într-o „misiune pentru pace”.

Echipa lui Mircea Lucescu va juca în Europa

Echipa lui Mircea Lucescu va juca în Europa. Campionatul din Ucraina a fost suspendat după începutul războiului declanșat de Rusia în țara vecină. Și Il Luce a fost nevoit să revină în România, de unde a ajutat la refugierea fotbaliștilor străini, dar și a familiilor jucătorilor ucraineni de la Dinamo Kiev și Sahtior Donețk.

Mircea Lucescu și-ar dori ca lupta pentru titlu să se dea pe teren, iar lucrurile să revină la normalitate. Un lucru greu de concretizat, în contextul actual.

„Mi-aş dori ca sezonul să se termine pe teren, dar este foarte greu acum. Şahtior a pierdut mai mult de 10 jucători, iar sud-americanii s-au întors la casele lor. În acest moment, nu există loc pentru rivalitate, suntem ca unul. Rămânem împreună şi încercăm să ajutăm cât mai mult posibil. Acesta este singurul meu obiectiv. Am trecut prin ceva asemănător când lucram la Şahtior în 2014”, a spus Mircea Lucescu, pentru The Guardian.

Ce misiune vor avea fotbaliștii de la Dinamo Kiev

Dar formația pregătită de Mircea Lucescu (76 de ani) va avea o misiune specială în perioada următoare. Jucătorii ucraineni ai campioanei țării vecine au primit o derogare din partea autorităților. Astfel, în ciuda legii marțiale care obligă toți bărbații între 18 și 60 de ani să rămână în țară, ei vor putea pleca într-un turneu european, având o misiune nobilă.

„Dinamo va organiza o serie de meciuri caritabile sub sloganul: „Meci pentru pace! Opriţi războiul!”. Meciurile amicale sunt programate în perioada aprilie-iunie 2022, cu adversari precum Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Steaua, Legia Varşovia, FC Barcelona, Benfica Lisabona, Ajax, Sporting sau FC Basel. Toate aceste meciuri cu participarea campioanei Ucrainei se vor desfăşura sub sloganul „meci pentru pace! Opriţi războiul!”. Scopul organizării acestor meciuri este informarea comunităţii internaţionale despre teribilul război din Ucraina şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea ucrainenilor afectaţi de războiul cu agresorul rus”, a anunţat clubul ucrainean pe contul oficial de Facebook.

Dinamo Kiev va demonstra lumii că poporul ucrainean caută pacea şi libertatea, apărându-şi propriul stat în războiul cu agresorul rus, mai notează gruparea unde antrenor este Mircea Lucescu. Conform GSP derogarea ar fi valabilă pentru toți jucătorii ce pot fi convocați la naționala Ucrainei, nu doar pentru cei de la Dinamo Kiev. Internaționalii ucraineni vor putea părăsi țara pentru a se putea pregăti în străinătate în vederea meciului cu Scoția din barajul pentru Cupa Mondială 2022.