26 mart. 2024 | 13:43

E nevoie urgentă de angajaţi în acest domeniu. Salariile ajung şi la 8.000 de euro, sunt puţini profesionişti

News
E nevoie urgentă de angajaţi în acest domeniu. Salariile ajung şi la 8.000 de euro, sunt puţini profesionişti
Locul de muncă care se plătește cu 8.000 de euro

Unele companii oferă salarii uriașe de 8.000 de euro din cauza lipsei de angajați. Dacă este un domeniu în care se câștigă atât de mulți bani, de ce nu sunt angajați? Aflați în rândurile următoare.

Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro

Angajații care ocupă un post la acest loc de muncă pot câștiga până la 8.000 de euro în fiecare lună. Este nevoie mare de angajați, dar firmele nu găsesc profesioniști pentru acest domeniu.

Vorbim despre inteligența artificială (AI), un domeniu recent apărut pentru care nu există foarte mulți specialiști deocamdată. Salariile minim încep de la 1.000 de euro și pot ajunge până la suma menționată anterior.

Dragoș Niță este reprezentantul unei firme de IT din țară care se ocupă de automobile. El spune că aducerea inteligenței artificiale în zona de conducere automată ar fi un obiectiv pentru această piață.

„Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată.

În terorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată”, a spus Dragoș Niță, reprezentantul unei firme de IT, potrivit Observator News.

Procesul de selecție pentru aceste posturi este foarte strict

Există și companii de stat care caută specialiști în domeniul AI. Cu toate acestea, pe lângă faptul că nu există mulți specialiști, procesul de selecție este unul foarte strict.

Sunt multe posturi libere pentru programatori, specialiști în operațional, ingineri hardware-software și persoane cu experiență în zona securității cibernetice.

„Angajăm programatori, specialişti în operaţional, oameni care au experienţă în zona securităţii cibernetice, ingineri hardware-software. Trebuie să parcurgă un proces de selecţie care presupune probe psihologice, medicale şi sportive, dar şi o testare profesională, atât practic, cât şi teoretic”, a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

Locuri de muncă pentru români în străinătate

Românii care își doresc să lucreze în statele membre ale Uniunii Europene au de acum oportunitatea de a se angaja în peste 250 de locuri de muncă disponibile în diverse domenii, iar aceste locuri de muncă vin la pachet cu salarii foarte bune.

Conform informațiilor oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, există 252 de locuri de muncă disponibile pentru cetățenii români în Spațiul Economic European, accesibile prin intermediul rețelei Eures România.

Cele mai multe se găsesc în Spania, acolo unde sunt disponibile 66 de locuri de muncă pentru lucrători agricoli și ingineri feroviari specializați. În Finlanda sunt disponibile 39 de locuri de muncă pentru mai multe poziții în domeniu medical, iar în Germania sunt libere 32 de posturi.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro