E la un pas să fie demis! Poporul, nemulțumit de președinte din cauza pandemiei și a libertăților

de: Alex Cazacu
29 01. 2021

Potrivit unui deputat din Franța, președintele Emmanuel Macron riscă să fie demis. Asta din cauza nemulțumitor generate de gestionarea pandemiei de coronavirus și de limitarea libertăților cetățenilor francezi.

Emmanuel Macron, la un pas să fie demis din funcție

Fost candidat la președinție, deputatul francez Nicolas Dupont-Aignan, avertizează că, din cauza limitărilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, din ce în ce mai mulți cetățeni francezi vor ca președintele Franței, Emmanuel Macron să fie demis din funcție.

”Din cauza faptului că suntem închiși, provocați, indignați, din ce în ce mai mulți francezi vor să îl revoce pe președinte. Sunt din ce în ce mai multe apeluri de activare a Articolului 68 al Constituției privind destituirea președintelui Franței”, a declarat deputatul, potrivit mediafax.ro.

Francezii vor demiterea lui Emmanuel Macron

Deputatul francez a făcut referire la ideile promovate de cântărețul Francis Lalanne, care a cerut săptămâna trecută, demiterea lui Macron. Lalanne este activist al ”Mișcării Vestele Galbene”, grupare care a organizat mai multe proteste în ultimii ani în Franța.

„Oare trebuie să ajungem la situaţia în care să dea socoteală națiunii, ca să reușim să înceteze distrugerea democrației, ca să înceteze să ne afecteze?! Este absolut urgent să schimbe politicile înainte de o explozie populară”, a declarat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, conform BFMTV.

Pe de altă parte, politicianul francez a afirmat că ”nu trebuie să se ajungă la demiterea președintelui”, deoarece acesta ”respectă regulile”, însă poporul se revoltă din cauza ”ordinelor stupide și ineficiente”. Mai mult, Nicolas Dupont-Aignan a acuzat Administrația Emmanuel Macron că nu a luat măsuri eficiente în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Francezii nu trebuie închiși în casă

De asemenea, deputatul este de părere că nu este necesar ca cetățenii Franței să fie închiși în case, în contextul în care se pot lua alte măsuri pentru a-i proteja pe cei care au nevoie.

”Consider că este contraproductiv să îi închidem pe francezi în case, în condițiile în care pot fi luate măsuri de protejare a celor care au cu adevărat nevoie. Frontierele terestre nu sunt verificate sistematic. Sunt verificate doar cele aeriene. Este absolut absurd. Au fost aplicate măsuri privative de libertate, decise de un singur om și de un consiliu științific”, a declarat Nicolas Dupont-Aignan, potrivit Francetvinfo.

Mai mult de atât, politicianul a declarat că va candida la alegerile prezidențiale din Franța în 2022: ”Voi prezenta un program mult mai serios decât Marine Le Pen, capabil să îl învingă pe Emmanuel Macron și, în primul rând, să redreseze țara”.