E alertă la Crevedia! O nouă explozie ar putea avea loc. Recordul negativ despre care vorbeşte toată lumea
E alertă la Crevedia, luni, 28 august. Pompierii intervin pentru a răci o altă cisternă cu GPL, care ar putea să explodeze precum cele de la sfârșitul săptămânii trecute. Specialiștii din domeniul sănătății vorbesc despre un important record negativ. Sunt mari semne de întrebare privind medicina de urgență.
Nou risc de explozie la Crevedia
Luni, 28 august, pompierii intervin la Crevedia în cazul unei cisterne cu GPL care ar putea să explodeze precum cele de la finalul săptămânii trecute. Salvatorii încearcă să răcească cisterna cu combustibil la interior, pentru a elimina pericolul de a sări în aer.
Până când combustibilul se va scurge complet, specialiștii trebuie să intervină pentru a răci recipientul. Între timp, verificările continuă. Experții INSEMEX de la Petroșani au ajuns și ei la fața locului, la circa 500 de metri de stația GPL aflându-se bucăți de metal care au sărit în aer în urma exploziei.
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în urma exploziei de al Crevedia, au fost înregistrate 58 de victime. Dintre acestea, 48 de victime sunt angajați ai instituției amintite. Două persoane și-au pierdut viața în urma incidentului de lângă București.
În circumstanțele date, specialiștii vorbesc despre două recorduri negative importante. Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, într-o intervenție televizată, motivul pentru care există mari semne de întrebare privind medicina de urgență din țara noastră.
Lacunele medicinei de urgență
Primul record negativ despre care se vorbește, în circumstanțele exploziilor de la Crevedia, este faptul că în România există o incidență crescută la capitolul traumatisme prin arsură și explozie. Țara noastră este, probabil, singura din UE care nu deține în prezent un centru de arși.
Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre blocarea centrelor de arși de la Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti, condamnând demersurile cu pricina.
„În general, când vorbim despre explozie, vorbim despre un pacient politraumatizat, în care inclusiv suflul de explozie poate să provoace leziuni majore, amputaţii de membre, iar pe de altă parte, se adaugă efectele termice, efectele asupra căilor respiratorii”, a punctat medicul.
Te-ar putea interesa și: Primele declaraţii ale patronilor staţiei GPL din Crevedia. ”Comunicările noastre vor fi rare și reținute”
Al doilea record negativ, ce trebuie analizat cu mare atenție, este că niciodată numărul salvatorilor afectați nu a fost mai mare decât al victimelor din explozia primară. Acest lucru dezvăluie că există numeroase semne de întrebare privind medicina de urgență, prima regulă în acest domeniu fiind protejarea siguranței salvatorilor, a spus Tudor Ciuhodaru, la Antena 3.