Drumuri închise din cauza vremii. Centrul Info Trafic anunță cum se circulă pe autostrăzi și pe drumurile naționale

de: Rosu Ioana
26 11. 2023

Duminică dimineață, România se confruntă cu condiții meteorologice severe, în urma cărora autoritățile au luat măsuri drastice pentru a asigura siguranța cetățenilor. Ninsorile abundente, viscolul puternic și temperaturile scăzute au determinat intervenții extinse ale autorităților, astfel că situația a impus închiderea unor drumuri importante și a altor facilități de transport. Află ce se întâmplă în țară la această oră.

Circulație rutieră închisă pe Autostrada Soarelui

UPDATE 22:47: Codul roșu a ieșit din vigoare, iar de la ora 20:00 a intrat în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului și temporar zăpadă viscolită. Metorologii se așteaptă ca în această noapte, viteza vântului să scadă în intensitate.

„În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, spune ANM.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă”, spune ANM.

UPDATE 19:00: Un autocar cu 30 de oameni a rămas blocat în zăpadă pe un dron din localitatea Fetești. ISU Ialomița intervine ca să deblocheze autovehiculul, iar echipele de salvatori din județ se chinuie să deblocheze alte peste 20 de mașini rămase înzăpezite.

La ora 18:00, 3 tronsoane de drumuri naționale sunt închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile, conform InfoTrafic.

Este vorba despre județul Bacău: DN 11A Podu Turcului – limită jud. Vaslui, județul Brăila: DN 2F Pod Brăila între Brăila – limită jud. Tulcea și DN 22 Brăila – limită jud. Buzău, județul Călărași: DN 3D Călărași – Fetești și DN 21 Călărași – limită jud. Ialomița

Județul Constanța:  

  • DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârșova
  • DN 3 Murfatlar – Ostrov
  • DN 22 Lumina – Mihai Viteazu
  • DN 22A Hârșova – limită jud. Tulc
  • DN 22C Murfatlar – intersecție A2

Județul Galați:

  • DN 2B Galați – Șendreni
  • DN 24 Cosmești – Ghidigeni
  • DN 24D Bălăbănești – Tulucești
  • DN 25 Șendreni – Tecuci
  • DN 25A Fundeni – Lungoci
  • DN 26 Galați – Cavadinești

Județul Ialomița:

  • DN 3B Fetești – limită jud. Călărași
  • DN 21 Slobozia – limită jud. Brăila

Județul Tulcea

  • DN 2J Brăila – Măcin
  • DN 22 Tulcea – Măcin
  • DN 22 Tulcea – Constanța
  • DN 22A Tulcea – Hârșova
  • DN 22D Mircea Vodă – Atmagea
  • DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu
  • DN 22F Nalbant – Horia
  • DN 22S Smârdan – Măcin

Județul Vaslui:

  • DN 11A Bârlad – Ivești
  • DN 24 Bârlad – Tutova
  • DN 24A Huși – Fălciu
  • DN 24B Huși – Albița
  • DN 24D Bârlad – Grivița
  • DN 26 Murgeni – Blăgești

UPDATE 12:00: Restricții severe de circulație în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila din cauza condițiilor meteorologice periculoase. Autoritățile au decis închiderea tuturor drumurilor naționale și județene din județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila până la ora 16:00, ca măsură de precauție în fața condițiilor meteorologice extreme.

UPDATE: Astăzi, la ora 11:00, autoritățile rutiere au emis o avertizare de călătorie pentru Autostrada Soarelui, semnalând condiții periculoase de trafic. Vizibilitatea pe această rută crucială este zero, din cauza unei furtuni violente ce afectează zona. Rafalele de vânt depășesc 100 km/h, făcând conducerea extrem de dificilă și periculoasă.

Acest fenomen meteorologic advers afectează în special tronsonul autostrăzii situat într-o zonă descoperită, unde vântul puternic și precipitațiile reduse la zero vizibilitate au condus la închiderea temporară a traficului de pe Autostrada A2 București-Constanța.

Vezi imagini de la fața locului:

Circulație îngreunată în mai multe orașe din România din cauza vremii

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat că circulația rutieră pe autostrada A2 București – Constanța, în segmentul kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești, a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice extreme. Traficul pe acest tronson a fost blocat pentru a evita riscul de accidente în contextul ninsorii abundente și a viscolului puternic care afectează regiunea.

La ora 8:00 dimineața, Centrul INFOTRAFIC a raportat că un număr de 20 de drumuri naționale sunt, de asemenea, închise din cauza condițiilor meteo dificile. Pe întreg traseul autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier se desfășoară în condiții periculoase, cu ninsoare viscolită și zăpadă depusă pe carosabil.

Măsurile de închidere a unor sectoare de drum au fost luate pentru a proteja siguranța participanților la trafic și pentru a preveni situațiile periculoase generate de vizibilitatea redusă și carosabilul alunecos. Autoritățile recomandă șoferilor să manifeste prudență și să urmeze sfaturile oficiale, evitând călătoriile neesențiale în condiții meteo dificile.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a avertizat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în această dimineață.

CITEȘTE ȘI: Cod roșu de vreme rea în România. Zonele în care viscolul face ravagii

Lista drumurilor închise la această oră

Severitatea condițiilor meteorologice afectează infrastructura rutieră și feroviară în mai multe județe din România. Vremea rea a generat probleme semnificative în ceea ce privește circulația în mai multe județe din România, afectând drumurile naționale și transportul feroviar.

Iată drumurile închise din județele afectate:

Județul BRĂILA:

DN 21 între jud. Brăila și Ialomița

DN 2B între jud. Brăila și Buzău

DN 22 între Brăila și Râmnicu Sărat

DN 23 între jud. Brăila și Focșani

DN 2F Pod Brăila între Brăila și Tulcea

Județul BUZĂU:

DN 2 Buzău – limită Vrancea

DN 2B Buzău – Brăila

DN 2G Costești – limita județ Ialomița

DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila

Județul CONSTANȚA:

DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârșova

DN 22 Lumina – Mihai Viteazu

DN 22A Hârșova – limită județ Tulcea

DN 3 Murfatlar – Ostrov

DN 38 Topraisar – Vama Veche

Județul IALOMIȚA:

DN 21 Iazu, unde un autocar cu 30 cetățeni ucraineni s-a răsturnat, fără a rezulta victime, iar alte 2 autocamioane s-au răsturnat, de asemenea fără victime

DN 21 Bărăganul – limită județ Brăila

Județul TULCEA:

DN 22A între Tulcea și Hârșova

DN 22D între Mircea Vodă și Atmagea

DN 22 între Tulcea și Constanța

DN 22 între Tulcea și Brăila

Restricții de tonaj:

DN 73A între Râșnov și Predeal.

Porturi închise:

Toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise, din cauza viscolului.

Trenuri suspendate:

Pe raza județelor Constanța și Tulcea, 29 trenuri sunt momentan suspendate.

CITEȘTE ȘI: Cod portocaliu de viscol şi ninsori în România. Avertisment ANM, judeţele afectate de vremea rea