24 nov. 2023 | 10:42

Cod portocaliu de viscol şi ninsori în România. Avertisment ANM, judeţele afectate de vremea rea

Vremea Meteo
Cod portocaliu de viscol şi ninsori în România. Avertisment ANM, judeţele afectate de vremea rea
Avertizarea este valabilă pentru următoarele 48 de ore

Dacă în cursul zilei de ieri ANM publica o avertizare de vreme rea pentru 24 de ore, în cursul dimineții de astăzi a fost făcută o nouă reactualizare de cod portocaliu de viscol şi ninsori în România, valabilă pentru următoarele 48 de ore. Citește mai departe și află care sunt judeţele afectate de vremea rea.

O nouă reactualizare de cod portocaliu de viscol şi ninsori în România

Ieri, pe 23 noiembrie, ANM anunța o avertizare de cod portocaliu și alte trei de cod galben pentru mai multe zone din țară, anunțând ”intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte”, valabile până astăzi la ora 18:00.

Citește și: Vremea rea continuă în multe zone din România. ANM a făcut anunțul pentru această săptămână

Din păcate, în această dimineață ANM a publicat o nouă reactualizare de cod portocaliu de viscol şi ninsori în România, valabilă pentru următoarele 48 de ore, iar fenomenele anunțate sunt de ”precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol”:

”În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.”, anunță ANM astăzi.

Vezi și: Anunţ oficial ANM: Fenomene meteo ciudate în decembrie 2023. Ce se întâmplă cu vremea înainte de Crăciun

Care sunt judeţele afectate de vremea rea

Conform noii avertiză meteo, ANM precizează că în intervalul 24 noiembrie – 26 noiembrie, vor fi afectate de schimbările de vreme parte din județele din țară, după cum urmează:

”În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.”

Află despre: Cod portocaliu de ninsori de joi seară în România. ANM a dat alerta de ultim moment

Alte avertizări de cod galben pentru ziua de 24 noiembrie

Pe lângă această reactualizare de cod portocaliu de viscol şi ninsori, s-au menținut și cele enunțate în cursul zilei de ieri, fiind vorba de două avertismente de cod galben pentru ziua de 24 noiembrie.

Află aici: Când vine iarna în București, de fapt. AccuWeather a dat prognoza actualizată pentru Capitală

Zonele afectate, conform ANM, sunt zona joasă a județului Vrancea, unde se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55- 60 km/h, precum și în zona județului Botoșani, aici fiind vorba tot de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-60 km/h. Cele două avertizări sunt valabile pe parcursul acestei zile, până în jurul orei 12:00.

ANM mai precizează că, în funcție de dinamica climaterică, aceste avertizări pot fi actualizate și posibil prelungite.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Mare schimbare pentru pensionari. Vor scăpa de o corvoadă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN pentru toată Europa. Decizia intră în vigoare chiar de astăzi, 7 MAI
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro