Drumul superb din România care ajunge în locul cu cel mai curat aer. Parcă ești în Austria

de: Stan Nicu
12 09. 2022

Am aflat care este drumul superb din România care ajunge în locul cu cel mai curat aer. Frumusețile României sunt numeroase, începând cu peisajele superbe de munte sau podiș, cu uimitoarea Deltă a Dunării și până la plajele sălbatice de pe Litoralul Mării Negre. Care este localitatea în care parcă ești în Austria, vezi un pic mai jos.

Un drum superb din România ajunge în locul cu cel mai curat aer din țară. Este comparabil cu Austria

Multe locuri din țara noastră au un farmec aparte, însă dezinteresul autorităților față de domeniile turismului și infrastructurii face să fim cu decenii în urmă comparativ cu țările din vestul Europei, chiar dacă România are un potențial uriaș. Chiar și așa, există totuși și zone unde s-au investit sume considerabile pentru dezvoltare, iar rezultatele încep să se vadă.

Județul Bistrița-Năsăud este cunoscut ca și „Poarta Transilvaniei”, iar aici, între Maramureș și Bucovina, găsești tot ce ai nevoie. Într-un peisaj copleșitor și o tradiție culturală autentică, oamenii locului primesc pe oricine cu brațele deschise și cu omenie.

Bistrița Năsăud, potențial turistic enorm

Județul are un potențial turistic uriaș, iar autoritățile locale au încercat să profite de oportunitate și au accesat fonduri europene pentru dezvoltare. În acest fel, au fost refăcute clădirile de patrimoniu, iar drumurile către destinațiile turistice au fost refăcute.

În Bistrița-Năsăud se regăsește și Transfăgărășanul Ardealului, drumul spectaculos care șerpuiește spre stațiunea Colibița, cunoscută ca având cel mai curat aer din România.

Micul Transfăgărășan din Bistrița

„Un mic Transfăgărășan de Bistrița, da, iar cei care vin aici pot să se bucure de el, sunt curbe uimitoare atât din drumul care vine de la Prundul Bârgăului, cât și pe drumul Blajului, pe cealaltă variantă a drumului, care merge înspre Mureșenii Bârgăului și Tiha.

Deci în toată zona asta, când avem versant atât de abrupt, s-au săpat foraje până la 25-30 de metri adâncime, sunt câteva sute de piloni, vreo 300 de piloni, din beton armat, care fixează drumul împotriva alunecărilor de teren. În schimb, în cealaltă parte, în zona versantului, s-a tăiat în versant, s-a rupt din versantul de piatră și pentru faptul că există riscul să cadă pietre mai departe, s-a stabilizat cu plasă stabilizatoare, s-a dat și cu un strat de amorsă din ciment care să stabilizeze acolo pietrele și putem spune că prin această investiție, siguranța este ca și în Elveția”, a spus Bogdan Ivan, senator de Bistrița, potrivit Digi24.

Aerul plin de ozon din Colibița ar fi vindecat o femeie de tuberculoză

Aerul din Colibița este foarte bogat în ozon, iar primele informații despre proprietățile sale benefice au început să apară încă din anul 1883. Se spune că atunci, o tânără din Bistrița s-a vindecat de tuberculoză cu aerul din această zonă.

Pe timpul comuniștilor, mai exact în 1979, satul Colibița a fost strămutat pe dealurile din apropiere pentru a face loc în vale unui lac de acumulare. Localnicii cred cu tărie că și acum, pe fundul lacului, se regăsesc vechile locuințe. Nu în ultimul rând, sătenii spun că atunci când apa lacului de acumulare scade foarte mult se poate observa crucea de pe turla bisericii din sat.