Ce droguri a consumat Răzvan Ciobanu înainte să se urce la volan. Dezvăluiri de la testele rapide

de: Claudiu Surmei
07 05. 2019

Imediat după moartea lui Răzvan Ciobanu, polițiștii rutieri au folosit un aparat performant pentru a depista dacă designerul a consumat droguri înainte să se urce la volan. Rezultatul testului a confirmat că designerul luase cocaină, dar acest lucru trebuie să fie confirmat de analizele de laborator.

Printre primele informații apărute după moartea lui Răzvan Ciobanu a fost aceea că în organismul său sar fi găsit 5 substanțe în urma testului rapid efectuat de polițiști la locul accidentului. Pentru a-și da seama ce fel de substanțe a folosit designerul, anchetatorii au recoltat probe de salivă cu un aparat care poate detecta 8 tipuri de substanțe diferite.

„E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substanțe interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy și canabis. Saliva victimei, prelevată cu o casetă etanșă, care e introdusă apoi în sistemul de analiză, a evidențiat prezența cocainei. Aparatul, care poate depista drogul în organism chiar și în 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabilă cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sânge”, au declarat surse judiciare pentru libertatea.

Răzvan Ciobanu a consumat cocaină înainte de tragicul accident

Chiar dacă în organismul lui Răzvan Ciobanu s-a depistat cocaină, această probă nu poate fi folosită în dosar decât în momentul în care va fi confirmată de analizele de laborator. De cele mai multe ori, rezultatul testului rapid este confirmat ulterior de probele de sânge analizate în laborator.

Răzvan Ciobanu recunoscuse în trecut că a încercat cocaina, despre care a spus că este un drog social. Designerul a precizat că dacă nu și-ar fi cheltuit banii pe cocaină, i-ar fi dat pe pantofi scumpi.

„Drogurile sunt un termen foarte larg. Singurul drog pe care l-am încercat a fost cocaina. Cocaina este un drog social, nu este un drog care dă dependență. Aș putea să spun că în 2009 am vrut să văd cum e să fii Mick Jagger. N-am mai vrut să fiu Tom Ford, am vrut să fiu Mick Jagger. M-am gândit să văd ce înseamnă să trăiești pe principiul unui rock star”, a spus Răzvan la acea vreme.