Drama prin care trec 1,4 milioane de copii din România. Guvernul e depășit complet de situație

Drama prin care trec 1,4 milioane de copii din România. Guvernul e depășit complet de situație
1,4 milioane de copii din România trec prin această dramă

SOS Satele Copiilor din România a lansat o campanie pentru strângere de fonduri, ”Ajută copiii cei mai afectați de pandemie”, pentru a atrage atenția asupra efectelor nevăzute ale crizei generate de COVID-19 și a impactului negativ asupra copiilor vulnerabili.

Drama prin care trec 1,4 milioane de copii din România

1,38 de milioane de copii din România se află la risc de sărăcie sau excluziune socială, iar mai mult de 700,000 dintre ei, trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Aceste cifre sunt cu atât mai dramatice în contextul crizei COVID-19, când categoriile sociale vulnerabile au devenit și mai expuse.

Odată cu închiderea școlilor în mediul rural, mulți dintre copii nu au acces la educație, din cauza lipsei de dispozitive și a condițiilor de studiu propice, potrivit unui comunicat de presă al asociației transmis Agerpress.

Cu un SMS la 8864 cu textul ”MAMA”, oricine poate dona 4 euro lunar pentru acești copii. Donațiile se ma pot face și pe site-ul asociației www.sos-satelecopiilor.ro, se arată în comunicat.

Fondurile strânse în campanie vor folosite pentru a sprijini familiile din programele SOS Satele Copiilor

Banii strânși din donații vor fi folosiți la ajutorul familiilor din programele SOS Satele Copiilor (alimente, produse de igienă, dezinfectați și măști de protecție, dar și sprijin pe termen mediu: reparații urgente ale locuinței, rechizite și îmbrăcăminte pentru copii, consiliere socială și parentală, pentru a le oferi părinților îndrumare să aibă grijă de copii.

„Realitatea multor familii s-a schimbat în mod dramatic în ultimele opt luni în România. În timp ce mulți dintre noi am început să ne adaptăm la ‘noul normal’, pentru sute de mii de copii, noua normalitate înseamnă mai puține mese calde sau mai puține lemne de foc, înseamnă să fie rupți complet de școală și izolați mai mult decât au fost vreodată.

Părinții care se bazau doar pe venituri din munca necalificată sau cu ziua sunt mai neputincioși ca niciodată. (…) Oricât de greu ar fi să privim această realitate, este necesar să o facem și să realizăm că fiecare dintre noi poate contribui la schimbare, cu un gest oricât de mic”, a declarat Diana Podaru, director general al SOS Satele Copiilor România.

Campania lansată de SOS Satele Copiilor
Campania lansată de SOS Satele Copiilor

Intervenția asociației are ca scop eliminarea riscului de separare a copiilor de părinți, prin rezolvarea problemelor familiei, cu accent pe copil. Se lucrează cu familii aflate în situații dificile, cu scopul de a-i împuternici pe părinți să asigure creșterea copiilor. Prin intervenția asociației, aproape 4,000 de copii au fost ajutați să rămână cu părinții biologici.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI