Dramă în lumea presei. Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis. Motivul pentru care a recurs la acest gest

Dramă în lumea presei. Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis

Este doliu în lumea presei. Jurnalistul și criitorul brașovean Eduard Huidan s-a sinucis duminică. Peste câteva săptămâni, ziaristul ar fi împlinit 70 de ani. Care este motivul pentru care și-a pus capăt zilelor?

Doliu în lumea presei. Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis

Jurnalistul și scriitorul Eduard Huidan s-a sinucis duminică, aruncându-se de la etajul locuinței sale. Peste câteva săptămâni, Huidan ar fi împlinit 70 de ani. Ziaristul a recurs la acest gest, cedând în fața unei boli nemiloase. Huidan, prozator, publicist, absolvent al Liceului ”Andrei Șaguna” din Brașov și al Facultății de Filosofie a Universității din București.

Dramă în lumea presei. Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis. Motivul pentru care a recurs la acest gest
Huidan a fost unul dintre cei mai apropiați jurnaliști din Brașov

Fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, din 1987, și membru în Uniunea Ziariștilor Profesioniști, din 1991 vicepreședinte. Din 1996, jurnalistul a făcut parte din Consiliul de Administrație al World Association of Nwespapers (Asociația Mondială a Ziarelor), ce a fost ales la Congresul care a avut loc în acel an la Washington. Publicistul a fost membru în Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din țara noastră în perioada 1992 – 2004.

Huidan, unul dintre cei mai apropiați jurnaliști din Brașov

Fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din anul 1990 până în 2009, a susținut, printre altele, editorialul cotidian ”Chestiunea Zilei” și a editat Foaia pentru Minte Inimă și Literatură. A avut colaborări la publicațiile România Liberă, Luceafărul, SLAST, Astra, Brașovul literar și artistic, Foaie pentru minte, inimă și literatură, Vatra, Convorbiri literare și la volumele colective Proză satirică română contemporană, Editura Astra, Brașov, Perpetuum comic, Editura Urzica, 1985 – 1990.

Din opera sa ca scriitor fac parte: Trandafirul de plastic, schiţe şi povestiri (1983); Numele jocului, roman (1986); Linia, roman (1984); Fotografii mişcate, roman (1991); Eroul nostru, roman (1996); Ne-am tuns, ne-am uns (2008).

Mesaje transmise din partea celor dragi, după trecerea sa în neființă: „Rămas bun, domnule Eduard Huidan! Nu pot să cred! Vă voi purta în amintire ca pe un mare iubitor de Teatru! Dumnezeu să vă odihnească! Sincere condoleanțe familiei!, Am aflat cu durere că prietenul nostru, ziaristul braşovean Eduard Huidan, ne-a părăsit pentru totdeauna. Acum e sus, cu Îngerii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI