Drama crizei fără sfârșit! Bătrână de 83 de ani: “Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia”

Bătrâna care a stros internetul de lacrimi

O poveste emoționantă în plin Postul Paștelui. O bătrânică din Brașov a stors lacrimi de tristețe și compasiune, după ce o femeie a postat pe Facebook înduioșătoarea întâmplare a căre protagonistă a fost.

„Vă rog din suflet! Mi-e foame!”

Elena Paula Mate a scris pe Facebook cum, mergând pe stradă, a fost atrasă, la un moment dat, de un strigăt înfiorător. Suna a neputință, implora atenție. Desigur că Elena s-a apropiat de sursa acestui strigăt. Așa a ajuns s-o cunoscă pe bătrânica de la parter, care implora ajutorul trecătorilor: „Vă rog din suflet, îmi este foame, nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luați și mie? Sunt singură și am 83 de ani. Vă dau banii când iau pensia”.

Strigătul de implorare nu a lăsat-o insensibilă pe Elena, care, cu sufletul greu, s-a dus la magazin și i-a cumpărat bătrânei câte ceva. S-a dus apoi la ușa doamnei și i-a înmânat alimentele. Bătrânica i-a dat numărul de telefon, ca s-o anunțe când primește pensia, dar n-ar fi avut cum, pentru că nici credit nu avea.

„O voi suna să o întreb dacă mai are nevoie de ceva”

Elena s-a dus acasă cu sufletul greu. În casa scării, s-a oprit puțin ca să-și înghită lacrimile. Nu voia ca fetița ei s-o vadă plângând.

Lecția de viață a unei brașovence poate fi lecția de viață a fiecăruia dintre noi
Lecția de viață a unei brașovence poate fi lecția de viață a fiecăruia dintre noi

În postarea de pe Facebook, Elena și-a îndemnat prietenii să aibă grijă de bătrânii din jurul lor, să se interseze în fiecare zi de ei și să-i ajute cum pot. La această oră, aproximativ 15.000 de persoane din România sunt considerate vulnerabile, dar numărul lor e mult mai mare.

„Nu o voi suna când ia pensia. O voi suna să o întreb dacă mai are nevoie de ceva. Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe, nici la singurătate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu.

Am stat ceva timp să mă liniștesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă… Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. „Nu ai luat nimic, mama mea”? „Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpăr”, a scris Elena pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI