Dragoș Pătraru a generat o situație absurdă în TVR. Cum a pierdut Doina Gradea procesul cu Comisia de Etică

de: Madalina Moraru
06 11. 2019

Dragoș Pătraru a reușit să genereze o situație cât se poate de absurdă, în cadrul televiziunii de stat. Procesul în care acesta a fost implicat, alături de șefa TVR, Doina Gradea, dar și de Comisia de Etică a instituției, a fost finalizat.

Dragoș Pătraru a generat o situație absurdă în TVR

În luna septembrie din 2018,  Comisia de Etică din cadrul TVR a emis un raport critic la adresa președintelui-director general, Doina Gradea, dar și a conducerii televiziunii. Totul în contextul scandalului care a izbucnit după ce prezentatorul Dragoș Pătraru a făcut publice câteva înregistrări audio, cu convorbiri pe care le-a avut cu cei de la conducerea TVR.

Mai mult, Doina Gradea a contestat în instanță Raportul Comisiei de Etică a TVR, ce fusese condus de către Horia Grușcă, în cazul lui Dragoș Pătraru, creând anularea lui. Procesul care a urmat a fost unul inspirat de absurd, pentru că a fost o judecată TVR versus TVR. Părțile implicate au fost Societatea Română de Televiziune, ca reclamant, și Comisia de Etică a TVR, ca pârât.

Ce a stabilit instanța în cazul lui Dragoș Pătraru

Procesul în cazul lui Dragoș Pătraru a ajuns la final, anunță paginademedia.ro. Concluzia instanței a fost aceea că Raportul Comisiei de Etică nu poate fi atacat în contencios administrativ, cum a făcut Doina Gradea.

„Raportul atacat se intitulează Concluziile Comisiei de Etică și Arbitraj în cazul publicării de către jurnalistul Dragoș Pătraru a înregistrărilor audio ale unor convorbiri cu membri ai conducerii TVR.”, se arată în motivarea instanței de judecată.

„Contextul în care s-a autosesizat Comisia de Etică – publicarea de către Dragoș Pătraru a unor fragmente de înregistrări purtate de persoane cu funcții de conducere din cadrul TVR, fără consimțământul interlocutorilor”, au mai stabilit judecătorii.

Instanța a mai stabilit și că „Raportul atacat conține o analiză a unor fapte reclamate în sarcina unui jurnalist și a fost înaintat, conform legii, Consiliului de Administrație al TVR”. A mai fost hotărât și că Raportul comisiei nu a reprezentat un act cu efecte administrative. De aceea, nu a putut fi contestat în instanță în contencios administrativ.