04 dec. 2023 | 20:36

Dragoş Bucur, despre temerile cele mai mari pe care le-a avut când a adoptat-o pe Roxana: „Sunt reale şi justificate”. Ce a spus Măruţă despre gest

Monden
Dragoş Bucur, despre temerile cele mai mari pe care le-a avut când a adoptat-o pe Roxana:
Dragoş Bucur, despre temerile cele mai mari pe care le-a avut când a adoptat-o pe Roxana: "Sunt reale şi justificate". Ce a spus Măruţă despre gest

Dragoș Bucur se numără printre cele mai cunoscute vedete din România. Are o carieră de succes, este celebru, dar familia rămâne cel mai de preț dar. Și-a deschis inima în fața tuturor și a vorbit acum despre unul dintre cele mai sensibile subiecte din viața lui: fiica adoptată. Dezvăluiri impresionante despre Roxana.

De ce a adoptat-o Dragoș Bucur pe Roxana

Dragoș Bucur este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din România. Se bucură de un mare succes în plan profesional și este iubit de o mulțime de oameni, dar mai ales pe cei cărora îi ajută să aibă propria lor casă, alături de o echipă de profesioniști, care se implică în această misiune.

Dragoș Bucur are și acasă o misiune la fel de importantă: să fie un soț și un tată bun. Este cunoscut deja faptul că are trei copii cu Dana Nălbaru, iar unul dintre ei este înfiat. Despre acest subiect a vorbit rar, dar mereu deschis și din suflet.

Prezentatorul a fost prezent acum în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a explicat cum au ajuns, el și Dana Nălbaru, la decizia de a înfia un copil. Vedeta a mărturisit îi vine greu să vorbească despre acest pas, despre care spune, însă, că a fost o decizie de moment, care s-a dovedit a fi una genială.

Mărturisește că micuța i-a atras dintr-o privire și au simțit că ei trebuie să îi fie părinți. Roxana a intrat în familia lor la vârsta de 5 ani și a înțeles din prima clipă ce se petrece și știe că este înfiată.

„E foarte complicat să vorbeşti despre astfel de decizii pentru că sunt nişte decizii atât de nuanţate încât e greu să le spui în cuvinte. E un tăvălug de emoţii, nişte decizii de moment, de schimb de priviri… I-am spus că este adoptată, desigur. Roxana avea 5 ani când a venit la noi, deci a conştientizat totul”, a explicat prezentatorul în podcast.

Cât de greu s-au descurcat cu un copil înfiat

Cătălin Măruță l-a lăudat pe marele actor pentru gestul făcut, mărturisind că este greu să iei o asemenea decizie. Prezentatorul a explicat că mereu va exista o anumită teamă atunci când vine vorba despre un copil adoptat, care se adaptează greu și poate avea reacții pe care nu le anticipezi.

„E de apreciat, nu e deloc uşor, mai ales că mulţi se gândesc la cum va fi copilul când va creşte, de exemplu”, a spus prezentatorul.

Dragoș Bucur a mărturisit că și ei s-au confruntat cu temeri atunci când au adus-o pe Roxana în familia lor. A luat în calcul faptul că poate nu a avut un trai bun la orfelinat, că avea deja anumite idei formate, la care au avut de lucru, dar și-au asumat totul și au intrat în cursă cu putere și dorința de a schimba viața unui copil nevinovat:

„Astea sunt nişte temeri absolut reale şi este firesc să le ei. Mai ales că nu întodeauna se termină bine. Ştiu şi astfel de poveşti… Gândeşte-te că cei mai mulţi dintre copiii înfiaţi sunt copii abuzaţi! Gândeşte-te că ei sunt deja formaţi la 5-6 ani, tu trebuie să le îndrepţi drumul, nu ştii ce ai de făcut, e un drum foarte alunecos. Da, temerile sunt reale şi justificate. Nu îi cunosc părinţii, nu ştiu cine sunt”

Ce etnie are Roxana

Vedetele și-au dorit mereu să adopte un copil. Încă dinainte de a veni pe lume băiețelul lor, au decis că vor să ajute un suflet nevinovat, să salveze viața unui om ce nu a avut prea multe șanse, dar căruia îi pot oferi ei o familie adevărată.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru nu au ascuns niciodată faptul că au înfiat un copil și cu atât mai puțin etnia acestuia. Fiica lor, Roxana, este de etnie rromă, motiv pentru care se afla pe lista copiilor cel mai greu de adoptat, pe care nu îi voia nimeni.

Citește și: Boala de care suferă Dragoș Bucur. Dana Nălbaru a făcut declarații îngrijorătoare, s-a speriat foarte tare

Au simțit din prima clipă că ea trebuie să facă parte din familia lor și, în doar patru luni, au făcut toate demersurile să o aducă la ei acasă. Nu i-a deranjat nicio clipă că este de etnie, pentru că asta au și urmărit: să opteze pentru un copil pe care alții îl evitau, dar care avea să le schimbe complet viața.

„A fost o dorinţă veche, dinainte de a-l avea pe Kadri (n.r. băiețelul lor). Ne-am dorit să facem un real bine. Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva, oricât de lipsit de modestie sună lucrul ăsta.

Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni. Am văzut-o şi în patru luni ne-am cunoscut. La câteva săptămâni după ce ne-am văzut a venit la noi şi a rămas”, a povestit vedeta, în podcastul „Fain&Simplu”, moderat de Mihai Morar.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru, celebri pentru carierele lor în televiziune și muzică, împărtășesc o viață echilibrată între familie și cariera lor profesională. Dragoș, prezentator la emisiunea „Visuri la cheie” și jurat la „Românii au talent”, împarte responsabilitățile între cele două roluri profesionale.

În același timp, Dana Nălbaru, care s-a retras din industria muzicală pentru o perioadă, a ales calea antreprenoriatului. Ea deține un bistro în centrul Bucureștiului, specializat în vânzarea de prăjituri.

În ciuda carierelor lor solicitante, cei doi găsesc timp pentru a se bucura de viața de familie. Au trei copii minunați, cu care petrec mult timp și care le-au schimbat viața în bine. Roxana este în familia lor de mai bine de patru ani și a schimbat complet sensul acestui cuvânt pentru toți.