Dragnea pregătește un nou război cu Diaspora. Pe cine antrenează să intre în Guvern

Dragnea pregătește un nou război cu Diaspora. Pe cine antrenează să intre în Guvern
Lilla Debelka, alături de Codrin Ștefănescu, la o festivitate a PSD. Surse politice spun că Debelka, acum secretar de stat, e favorită pentru preluarea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Foto: Facebook/Lilla Debelka

Liviu Dragnea pregătește o nouă mișcare controversată pentru românii din Diaspora. Lilla Boglárka Debelka, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, ar urma să fie numită ministru. Așa spun surse politice pentru cotidianul Adevărul.

Lilla Debelka ar urma să îi ia locul Nataliei Intotero, aflată pe lista de candidați ai PSD pentru europarlamentare.

În prezent, Lilla Debelka este președinta filialei PSD Diaspora. A devenit cunoscută în timpul protestelor din 10 august 2018, acțiune pe care a criticat-o vehement.

Dragnea și noua doamnă-ministru

Lilla Debelka este considerată favorită pentru conducerea ministerului, spun sursele politice amintite.

Pe lângă faptul că este șefa PSD Diaspora, este susţinută de premierul Viorica Dăncilă. Îi are de partea sa și pe şeful PSD Oradea Ioan Mang şi de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, potrivit cotidianului Adevărul.

Însă, o altă variantă ar fi numirea Claudiei Ţapardel în această funcție, care este acum eurodeputată.

O decizie privind noua conducere de la ministerul pentru Românii de Pretutindeni va fi luată mâine. Conducerea PSD se reunește în ședința Comitetului Executiv.

Ce scria Lilla Debelka despre protestul Diasporei din 10 august

Lilla Debelka era extrem de revoltată în timpul manifestației românilor veniți din Diaspora. Data de 10 august a rămas în istoria recentă ca una dintre cele mai controversate zile ale actualei guvernări.

După respectivul protest, Lilla Debelka a publicat următorul mesaj pe Facebook:

„Protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei, ci o acţiune antidemocratică la care au participat din culise preşedintele şi liderii opoziţiei. Valul de incitări la violenţă de pe reţelele online de comunicare (…) demonstrează premeditarea violenţelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali şi spirituali ai evenimentului.” Lilla Debelka, mesaj pe Facebook

La 10 august 2018, jandarmii interveneau în forță, mai multe persoane fiind rănite. Procurorii încearcă să facă lumină de mai multă vreme.

„În timpul protestului, USR şi-a făcut campanie, iar Klaus Johannis a avut o intervenţie publică inadmisibilă şi incompatibilă cu calitatea de Preşedinte al României. Ignorând atribuţia sa de mediere, Johannis a condamnat instituţia Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, şi a incitat la violenţă şi huliganism. Preşedintele a devenit astfel complice la subminarea autorităţii instituţiilor statului şi la tentativa de răsturnare a ordinii de drept.” Lilla Debelka, mesaj pe Facebook

lilla delbeka

Comitetul Executiv PSD, posibil sfârșit de mandat pentru Tudorel Toader

Ședința de miercuri a Comitetului Executiv PSD ar putea face lumină și în privința relației lui Liviu Dragnea cu premierul Viorica Dăncilă.

Președintele PSD s-a arătat nervos în repetate rânduri în public în legătură cu unele decizii ale șefei guvernului.

Cea mai importantă neînțelegere îl vizează pe Tudorel Toader, pe care Liviu Dragnea îl vrea remaniat.

Numai că Viorica Dăncilă se opune remanierii lui Tudorel Toader, susţin surse guvernamentale pentru Adevărul.

Comitetul Executiv al PSD va decide miercuri dacă îi va retrage sau nu sprijinul politic lui Tudorel Toader.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI