Dragnea contraatacă: primele declarații după ce a aflat că va fi demis

Dragnea contraatacă: primele declarații după ce a aflat că va fi demis

Un grup semnificativ de membri ai PSD își dorește demiterea lui Dragnea peste câteva zile la întâlnirea CEx. Liderul PSD nu pare însă că se va da bătut.

În ultimele săptămâni, a devenit mai evident ca niciodată faptul că partidul de guvernământ de la ora actuală este diviziat. PSD-ul s-a împărțit în susținătorii lui Dragnea și în echipa adversă. Dacă mai exista vreun dubiu legat de cei care vor să-l demită, o scrisoare deschisă a început să circule pe internet semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu. În teorie, documentul cu pricina este semnat de mai multe persoane, dar identitatea tuturor va fi dezvăluită doar la CEs.

În mod previzibil, Dragnea este foarte supărat pe subalternii săi și consideră că eforturile de a-l demite sunt de fapt o formă de aliniere la filozofia și intenția lui Iohannis. „Nu am citit epistola, dar am înțeles care este cea mai importantă supărare din acea scrisoare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis cu SPP, SRI, DNA și cu partidele de opoziție. Eu ca președinte nu pot și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CEx o să vorbesc destul de bine și de apăsat”, a declarat președintele Camerei Deputaților pe parcursul zilei de ieri.

Nu este foarte clar ce înseamnă ”amenințarea” legată de faptul că va vorbi ”bine și apăsat” la CEx. Să fie oare o declarație de război adresată lui Firea și susținătorilor ei? Ca referință, grupul de semnatari ai scrisorii au cerut „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD , precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților”. Dacă lucrurile merg conform planului, poziția de lider PSD interimar va fi ocupată de Viorica Dăncilă în perioada imediat următoare.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Dragnea pe data 21 septembrie la ora 12:30. Conform celor de la Hotnews, scrisoarea care se află la baza acestei întâlniri a fost semnată de aproximativ 20 de lideri de organizații teritoriale ai PSD, urmând ca numărul să crească într-un ritm cât se poate de alert.