Dr. Emilian Imbri, avertisment crunt privind evoluția Covid-19. Ce se va întâmpla în luna ianuarie, de fapt: „Nu văd altă variantă”

Dr. Emilian Imbri, avertisment crunt privind evoluția Covid-19. Ce se va întâmpla în luna ianuarie, de fapt:
Emilian Imbri, fost manager Victor Babeș

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” vine cu vești proaste pentru români. Din păcate, Covid-19 nu iartă pe nimeni, în special pe cei care încearcă să fenteze regulile anti-Covid și vaccinarea. Potrivit infecționistului, valul patru al pandemiei nu s-a terminat, astfel că, în curând, va avea loc o nouă explozie de infectări.

„Virusul este la el acasă”

Medicul Emilian Imbri judecă aspru condițiile insalubre în care multe persoane își duc existența, acest lucru reflectându-se inclusiv în numărul mare de infectări Covid-19. Potrivit specialistului, luna ianuarie va reprezenta momentul de explozie a cazurilor, acestea făcând parte tot din valul patru al pandemiei.

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă. Deci, probabil că în ianuarie -februarie vom avea nu al cincilea val, cred că al patrulea care se va umfla din nou. Nu văd altă variantă”, a declarat luni, la Digi24, medicul Emilian Imbri.

În plus, medicul avertizează că România nu va fi ferită nici de valul cinci al pandemiei, astfel că, ceea ce se întâmplă acum în Franța, Germania și Austria va exista și în România, nu peste mult timp.

„Dacă nu ținem cont că focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge, atunci sigur că ceea ce se întâmplă acum în Franța și în Germania și în Austria se va întâmpla și la noi”, a concluzionat medicul Emilian Imbri.

„Nu ține cont nici de persoanele vaccinate, nici de cele nevaccinate”

În continuare, Emilian Imbri explică fenomenul de transmitere al virusului, care pare să nu aibă nicio barieră restrictivă. Singurul lucru pe care cetățenii îl pot face pentru a se proteja este să se vaccineze și să respecte toate măsurile de prevenție. De asemenea, infecționistul atenționează cetățenii că, pe fondul scăderii numărului de cazuri, lumea va începe să se relaxeze în perioada sărbătorilor, lucru care va accelera din nou viteza de transmitere a virusului.

„Virusul este un virus nou, un virus încă needucat, după cum se vede. Nu ține cont de nicio regulă, nici de regula de masă, nici de regula de culcare, ca să zicem așa, deci nu are o periodicitate încă stabilită. Vine la intervale de timp după pofta lui, ca să fim mai plastici în exprimare. Vedeți că nu ține cont nici de persoanele vaccinate, și nici de persoanele nevaccinate. Sigur, nu că ar fi trebuit să țină cont – vaccinarea nu înseamnă că te ferește vaccinul de boală, ci doar că nu ajungi în Terapie, nu ajungi în forme grave.

Deci, virusul, deocamdată, în modul în care cred eu că se comportă, haotic și necivilizat, nu știm dacă o să se civilizeze între timp, probabil că da, la fel ca celelalte virusuri. Poate să prindă oricând un teren prielnic, adică o populație relaxată sau în curs de relaxare, cum avem noi tendința în momentul de față, pentru că iată, a scăzut incidența și scade în continuare, numărul deceselor a început să scadă și vom fi tentați foarte clar ca în luna decembrie să zicem „gata, hai să sărbătorim”. Ce anume, încă nu știm, dar sigur Crăciunul și Revelionul”, a explicat Emilian Imbri la Digi24.