Dosar penal pentru procurorarea care a agresat-o pe Sorina. Ce acuzații i se aduc

de: Ana Chivu
10 07. 2019

Numele procurorului care a târât-o pe Sorina afară din casa asistenților maternali se află acum într-un dosar penal. Ce declarații a făcut șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova?

Dosar penal deschis pe numele procurorului din cazul Sorinei

Maria Pițurcă, procurorul care a ridicat-o pe Sorina, are acuzații grave într-un dosar penal ce s-a deschis recent pe numele acesteia. De asemenea, în dosar este implicată și o angajată de la Protecția Copilului Mehedinți. Cele două sunt acuzate de fals în acte, conform unor surse citate de Realitatea TV.

Dosarul a fost deschis pe Secția Specială pentru investigarea magistraților, instituție care a avut cererea de desfințare în raportul recent GRECO despre justiția din România. Procuroarea Maria Pițurcă este pusă sub învinuire pentru purtare abuzivă, referitor la momentul în care a tras-o pe fetița din Baia de Aramă cu forța afară din locuința în care se afla în acel moment. Angajata de la DGSASPC Mehedinți a primit acuzațiile: fals în acte și uz de fals, în privința celor două declarații ale asistentei maternale care arătau că nu dorește să o adopte pe Sorina.

Maria Pițurcă, procuror în cazul Sorinei, dosar penal pe numele acesteia

Procuroarea, apărată de șefa Parchetului din Craiova

În acest timp, procuroarea din Craiova este apărată de șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care o declară nevinovată: „Doamna procuror a vrut să discute cu copilul, a vrut să ia copilul pentru a-l prezenta la Medicină Legală, era vorba de infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Este o infracțiune cu privire la care doamna procuror a emis cercetările penale. Doamna procuror nu a luat fetița, doamna procuror a constatat că este reținută ilegal de familia Șărămăt și a fost prezentată, a fost predată părinților și a fost prezentată la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului”, a spus recent Tena Tulitu, şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.