Dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională din București, în care 2 oameni au murit, iar alți 4 sunt răniți

Dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională din București, în care 2 oameni au murit, iar alți 4 sunt răniți
Dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională din București

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal în urma surpării malului de pământ de lângă Biblioteca Națională din București. În urma acestuia, doi oameni și-au pierdut viața, iar alții patru sunt internați în spital. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere și vătămare corporală.

Dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională din Capitală

În cursul zilei de luni, un mal de pământ s-a surpat peste mai mulți muncitori. Angajații Inspectoratului de Urgență au intervenit pentru a-i salva. Două persoane de 33 și 34 de ani sunt internate la Spitalul Floreasca, iar altele două, de 50 și 53 de ani sunt internate la Spitalul Universitare. Din păcate, două persoane de 50 – 55 de ani au decedat.

Ieri, în jurul orei 16:55, Secția 11 Poliție a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulți muncitori care săpau un sanț au fost surprinși de malul de pământ care s-a surpat peste ei.

La fața locului au sosit polițiști ai Secției 11 Poliție care au întreprins activități care să faciliteze intervenția I.S.U..

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal in rem în urma surpării malului de pământ, incident soldat cu doi morți și patru răniți. Cercetările sunt continuate de către Serviciul Omoruri și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Raed Arafat, despre incidentul de pe șantierul din București

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat luni seară că surparea malului de pământ este clasificat ca și accident de muncă. Inspecția Muncii trebuie să stabilească în ce condiții a avut loc accidentul din Capitală.

De asemenea, Arafat a mai precizat că malul de pământ surpat nu a fost asigurat. Acest lucru a făcut ca misiunea pompierilor care au intervenit să fie una extrem de dificilă. El a mai spus că, din grabă, astfel de pereți nu se mai asigură, deoarece ar putea întârzia lucrarea.

”Din grabă, lumea nu se mai asigură, pentru că dacă asiguri pereţii, durează, mănâncă timp, după care vin pompierii, dacă vor să stea să asigure pereţii, s-ar putea să nu mai poată salva pe unii, riscă şi ei viaţa lor.

În mod normal, astfel de locuri de muncă trebuie să fie bine asigurate. Nu ne pronunţăm, nu ştiu exact cum a fost situaţia acolo, cum s-a  produc exact accidentul, dar cu siguranţă, Inspecţia de Stat în Muncă o să stabilească dacă au fost respectate regulile de siguranţă la faţa locului sau nu”, a declarat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI