Dorinţa ascunsă a lui Nicolae Ceauşescu, înainte să fie executat. Cum a vrut s-o scape pe Elena de coşmarul prin care treceau

de: Ana Chivu
27 10. 2019

Ministrul m-a întrebat: <Căpitane, poți să faci sta?> I-am spus: < Da> Ce puteam să spus? Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieți. Este mare lucru. În război este ok, dar când omori oameni neînarmați este mai dificil. Nu-i doresc nimănui așa ceva. I-am împușcat foarte repede. Simt că i-a ajutat să moară cu demnitate.

Ionel Boeru, ofițerul care l-a împușcat pe Nicolae Ceaușescu

Deși procedura cerea ca cei doi să fie executați separat, ei au cerut să moară împreună. La final, Ionel Boeru a crezut că după ce soții Ceaușescu au fost omorâți urma să le vină rândul și tuturor celor din plutonul de execuție.

Dorința imensă a lui Ceaușescu a fost să fie amândoi împușcați, deși a făcut tot ce a putut pentru a o scăpa pe Elena de clipele negre prin care treceau. Nu a mai fost scăpare.

Ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu

Premoniția unui polițist cu o zi înainte de execuție

O mărturisire a unui coleg cu doar o zi înainte de ajunul Crăciunului îl face pe Boeru și acum să tresară „Imaginează-ți ce-ar fi să-l pot împușca pe Ceaușescu. Dacă aș pune mâna peel, ce i-aș face!”, au fost vorbele colegului celui care l-a executat pe Ceaușescu. Este vorba despre Dorin Cârlan, cel care s-a oferit să facă parte din plutonul de execuție.

Nu era loc în elicopter, așa că Dorin Cârlan a fost nevoit să stea peste cadavre, iar el este cel ma traumatizat”, a susținut Boeru. Parașutistul a spus că dacă atunci, la Revoluție, toată lumea ar fi plătit bani grei să fi fost călăul Ceaușeștilor, acum nu ar mai fi fost așa. Boeru a ajuns în cele din urmă să își piadă viața și familia din cauza traumelor suferite pentru că ani la rând oamenii l-au judecat aspru pentru că i-a omorât pe cei doi.