Domeniul în care salariile au crescut cu 14%. Oferta de joburi a explodat

Domeniul în care salariile au crescut cu 14%. Oferta de joburi a explodat
În 2022, salariul mediu de 1.800 de euro

Domeniul în care salariile au crescut cu 14%! Anul 2022, deși unul plin de situații neprevăzute, a adus și creșteri salariale. În 2022, salariul mediu în România este de 8.980 de lei pe lună sau 107.760 de lei pe an. Asta înseamnă aproximativ 1.817 de euro. pe lună, conform cursurilor de schimb oferite de BNR. În același timp există în România și un domeniu în care salariile au crescut cu 14%, iar oferta de joburi a explodat, spun siteurile de specialitate. Majorările salariale, în unele cazuri, a depășit majorările de prețuri la anumite produse alimentare și servicii.

În 2022, salariul mediu de 1.800 de euro

În 2022, un lucru este sigur, salariul mediu din România este semnificativ mai mic decât salariile medii din Statele Unite, de aproximativ 7.900 de dolari pe lună, și Marea Britanie. În Anglia, conform datelor recente, salariu mediu este de 8.035 de dolari pe lună. Concluzia este că acest lucru face ca România să fie o destinație preferată pentru outsourcing.

Dacă salariul mediu, în a doua lună a acestui an ajungea la 8.980 de lei, cel median era de 9.340 de lei pe lună. Această cifră implică faptul că jumătate din populația României câștigă mai puțin de 9.340 de lei în fiecare lună, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 9.340 de lei pe lună.

Vă întrebați cum diferă valoarea salariului median de salariul mediu? Salariul median este valoarea de mijloc între toate salariile luate în considerare. Între timp, salariul mediu împarte suma tuturor salariilor la numărul de salarii luate în considerare.

Care este domeniul în care salariile au crescut cu 14%?

Deși pare de necrezut, siteurile cu oferte de muncă vorbesc de o creștere, minimă, de 14% într-un domeniu în care s-au mai produs majorări în ultimii doi ani. Dacă nu v-ați dat seama, vă spunem noi. Domeniul în care salariile au crescut cu 14% este în medicină, conform datelor publicate de BestJobs.

„Cele mai mari creşteri salariale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate în Medicină (cu 14%), pe fondul creşterii numărului de oferte de angajare cu relocare în străinătate, în HoReCa şi Turism (cu 10%), pentru a atrage personal după instabilitatea generată de pandemie, şi în Construcţii şi Instalaţii (cu aproape 10%).”, spun reprezentanții BestJobs, preluați de Mediafax.

Vezi și Topul salariilor din România în 2022. Cine câștigă cei mai mulți bani acum

Concluzie

Salariul mediu și salariul minim în România sunt în continuă creștere. Cu toatea astea, sunt încă mai mici decât în majoritatea țărilor dezvoltate din lume. Cu toate astea cele mai mari salarii sunt în infrastructura IT.

Urmăriți Playtech.ro și pe