22 sept. 2020 | 09:14

Doliu uriaș la Hollywood! Actorul legendar din James Bond a murit

Monden
Doliu uriaș la Hollywood! Actorul legendar din James Bond a murit
Doliu uriaș la Hollywood! Actorul legendar din James Bond a murit

Michael Lonsdale, actorul britanic-francez, a murit la 87 de ani. Celebrul actor a devenit faimos pentru rolul unuia dintre cei mai emblematici răufăcători ai lui James Bond. S-a stins la Paris.

Doliu uriaș la Hollywood, Michael Lonsdale a murit

Michael Lonsdale s-a stins din viață luni, la 7 dimineața, a confirmat agentul său celor de la CNN. Nu se cunoaște cauza morții sale. Lonsdale a jucat alături de Roger Moore în filmul „Moonraker” din 1979 în rolul ticălosului Hugo Drax, un industriaș care complotează să comită genocid global. Contul de Twitter administrat de familie pentru Sir Roger Moore, care a murit în 2017, l-a descris pe Lonsdale drept „un adversar cu limbă netedă și cultivat față de 007”.

Doliu uriaș la Hollywood! Actorul legendar din James Bond a murit

Michael Lonsdale în personajul malefic din ”Moonraker”

Actorul legendar din James Bond a murit

Lonsdale a murit liniștit la domiciliul său din Paris, a declarat pentru The Associated Press agentul său cu care lucrează de 20 de ani, Olivier Loiseau.

„Suntem foarte trist să aflăm despre moartea lui Michael Lonsdale, care a jucat rolul lui Hugo Drax în Moonraker. A fost un actor extraordinar de talentat și un prieten foarte drag. Gândurile noastre sunt alături de familie și prieteni în acest moment trist.”, au spus într-un tweet producătorii de lungă durată 007 Michael G. Wilson și Barbara Broccoli.

Michael Lonsdale, viață dedicată artei

Născut la 24 mai 1931, Lonsdale a fost introdus în cinematografie și pasiune pentru viață în Casablanca, Maroc. Aici a petrecut un deceniu din viața sa tânără alături de mama și tatăl său. Declara la un moment dat jurnaliștilor francezi că a fost uluit de filme și industria a devenit visul său.

Întorcându-se la Paris în 1947, un profesor de teatru rus l-a învățat că actorii trebuie să arate și că pot fi răi. A aruncat un scaun peste cameră și l-a rupt. Lonsdale a rămas un personaj enigmatic în ciuda vizibilității sale publice. Nu a fost niciodată cu adevărat confortabil în mediul actorului de multe ori clubby.

Doliu uriaș la Hollywood! Actorul legendar din James Bond a murit

Michael Lonsdale și Sir Roger Moore

Michael Lonsdale a fost considerat un gigant enigmatic al ecranului de argint și al teatrului din Franța. Actorul a lucrat cu unii dintre regizorii de top ai lumii într-o carieră care a durat 60 de ani.

Uneori mă simt atât de scăpat … până la punctul de a mă simți foarte inconfortabil”.

De la rolul său de ticălos din filmul „Moonraker” din James Bond din 1979 până la cel al unui călugăr francez din Algeria din filmul „Of Gods and Men” din 2011, Lonsdale a acționat, adesea în roluri secundare strălucitoare, sub regizori de top, inclusiv Orson Welles, Steven Spielberg, Francois Truffaut și Louis Malle. Lonsdale nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii.

Copilul unei mame franceze și al unui tată britanic, Lonsdale avea o voce blândă, dar maleabilă. În anii următori era recunoscut pentru barba lungă și îngrozitoare. Era un om consumat de arta sa. Lonsdale a făcut peste 100 de filme și a jucat la fel de mult pe scenă, unde și-a început cariera. Ultimul său spectacol a fost într-un scurtmetraj anul trecut pentru Opera din Paris, „Degas et Moi”.

Doliu uriaș la Hollywood! Actorul legendar din James Bond a murit

Michael Lonsdale moare la 89 de ani

Lonsdale a fost un om de credință și a jucat numeroase roluri care reflectă credințele sale creștine. El a fost fratele Luc, un călugăr în drama reală „Of Gods and Men”, destinat să moară împreună cu colegii călugări în mâinile extremiștilor islamiști. De asemenea, a jucat rolul de preot în filmul lui Welles din 1962 „Procesul”. „Of Gods and Men”, de Xavier Beauvois, i-a adus lui Lonsdale un Cesar, echivalentul francez al unui Oscar, pentru cel mai bun rol secundar.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro