Doliu în televiziune în ultima zi din an. A murit prezentatoarea de ştiri simbol al jurnalelor de ştiri din această ţară

de: Ana Chivu
31 12. 2022

A murit o jurnalistă celebră! Aceasta a fost prima femeie devenită superstar al știrilor TV din Statele Unite ale Americii. Vedeta a avut o carieră remarcabilă și a realizat numeroase interviuri și programe. Moartea sa a fost anunțată de ABC. De-a lungul a patru decenii de activitate, cea din urmă a câștigat nu mai puțin de 12 premii Emmy, dintre care 11 în timp ce era angajată la ABC News. Despre cine este vorba?

Doliu în televiziune: a murit o prezentatoare cunoscută de știri

Jurnalista Barbara Walters s-a stins din viață la 93 de ani. Aceasta a avut o carieră impresionantă, a realizat numeroase interviuri și a prezentat programe iubite de mulți oameni. De asemenea, cea din urmă a fost prima femeie care a devenit superstar al știrilor TV din Statele Unite ale Americii.

De-a lungul a aproape patru decenii la ABC a avut ocazia să întâlnească lideri politici, regi și oameni din industria entertainmentului care i-au adus statutul de celebritate. De asemenea, vedeta a intervievat o serie de lideri mondiali, inclusiv Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecare preşedinte şi primă doamnă a SUA de la Richard şi Pat Nixon.

Jurnalista a câștigat 12 premii Emy, dintre care 11 doar în timp ce activa pentru ABC. Walters și-a început cariera ca jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC în anii ’60 și a fost prima prezentatoare de știri de rețea cu un salariu anual fără precedent de 1 milion de dolari. Suma câștigată de aceasta a atras suspiciuni și critici.

„Nu mi-e frică atunci când fac un interviu, nu mă tem”, declara Walters pentru Associated Press în 2008.

,,Fără ea n-aș fi existat eu și nicio altă femeie pe care o vedeți la știri”

Celebra Oprah Winfrey a afirmat că fără Barbara Walters nu ar fi existat nici ea și nici orice altă femeie care poate fi văzută la știri. Arianna Huffington a vorbit despre regretata jurnalistă ca despre „o legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului”.

,,Fără Barbara Walters n-aş fi existat eu şi nicio altă femeie pe care o vedeţi la ştirile de seară, de dimineaţă şi de zi cu zi. Ea a fost într-adevăr o deschizătoare de drumuri. Am făcut prima mea audiţie la televizor cu ea în minte tot timpul”, a scris Oprah Winfrey pe Facebook, declarându-se recunoscătoare că a cunoscut-o pe Walters.

,,Barbara Walters a murit în această seară, la locuinţa ei din New York. O legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului şi asupra culturii noastre”, a scris și Arianna Huffington .