21 sept. 2023 | 23:58

Doliu în sportul din România și pentru Gică Hagi. S-a stins la doar 47 de ani

News
Doliu în sportul din România și pentru Gică Hagi. S-a stins la doar 47 de ani
Fostul fotbalist a făcut junioratul la FC Farul

Unul din foștii fotbaliști constănțeni, și apropiat al legendarului Gigă Hagi, conform informațiilor de utimă oră, Cătălin Agafiței, s-a stins din viață la doar 47 de ani. Este doliu în sportul din România și pentru Gică Hagi!

Doliu în sportul din România! Cătălin Agafiţei, fost jucător la Farul, a decedat

Conform presei locale constănțene, fostul atacant al celor de la CSO Ovidiu, Cătălin Agafiţei, s-a stins din viață la 47 de ani, după o lungă perioadă de suferință.

Vezi și: Doliu în sportul din România. A murit legendarul culturist Eugen Kantor. Cu o zi înainte s-a antrenat la sală

Aeeași publicație, Ziarul de Contanța, relata cu ceva vreme în urmă despre efortul depus pe plan local de apropiații fostului fotbalist de a strânge fondurile necesare pentr a putea urma un tratament.

Știrea că atacantul CSO Ovidiu avea nevoie de ajutor a fost dată de Asociația Județeană de Fotbal Constanța.

”Stimați iubitori ai sportului! Mesaj către toată suflarea sportivă a județului Constanta și a întregii țări! Cătălin Agafiței are nevoie urgent de sânge și poate primi orice grupă de sânge!

Cei care doresc să doneze o pot face la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. Adresa: Str. Nicolae Iorga 85, Spitalul Județean Constanța, cu specificația ”Pentru Cătălin Agafiței”!

Cătălin este sub control medical la Spitalul Oncologic ”Colțea” București! Suntem alături de tine! Vă mulțumim!”, a fost mesajul AJF Constanța.

Citește și: Gheoghe Hagi, mesaj emoționant, după decesul care a îndoliat fotbalul românesc. ”A fost un om important pentru cariera mea de fotbalist”

De la junioratul la FC Farul la CSO Ovidiu, în Liga a II-a

Născut în 1976, în județul Constanța, tânărul Cătălin Agafiței își începea junioratul la echipa de atunci a orașului Constanța, FC Farul, sub mâna lui Constantin Mareş, atrenor la juniori.

Aici a evoluat pentru o perioadă de tip pe postul de mijlocaș dreapta, ulterior trecând ca și atacant.

A jucat la mai multe echipe din județ, printre care Midia Năvodari, Portul Constanța, Oil Terminal, Callatis Mangalia sau CSO Ovidiu, ajungând până în Liga a III-a, dar pierdeau barajul de a accede în Liga a II-a din campionatul intern.

Cătălin Agafiței a fost antrenor de junior și seniori

După ce s-a retras din competiție ca și jucător, Cătălin Agafiței și-a luat rolul de antrenor în serios, atrenând atât la juniori, cât și la seniori.

Din 2006, timp de 10 ani, Cătălin Agafiței s-a ocupat de juniorii de la Palatul Copiilor Constanța, iar din 2016, alături de bunul său prieten și coleg, Cristi Șchiopu, înființa Asociaţia Sportivă Marina 2015 Constanţa, tot pentru cei mici.

Deși și-ar fi dorit să ajujngă în prima ligă ca și jucător, lucru care nu i-a reușit, nici ca antrenor nu avea să reușească să treacă din ligile inferioare în Liga I-a.

Din postura de antrenor la seniori, a stat pe banca celor de la Victoria Mihai Viteazu sau CFR Constanța, cu ultima reușind să câștige competiția din Liga a IV-a și mergând mai departe, în urma unui baraj, în Liga a III-a competițională.

Citește și: Tragedie îngrozitoare în sportul românesc. Un fotbalist de doar 19 ani a murit într-un accident rutier în urma căruia mașina a luat foc

Cu prima echipă, Victoria Mihai Viteazu, Cătălin Agafiței avea să câștige etapa județeană din cadrul Cupei României, trecând mai departe în turul național, dar fără să reușească performanța de a trece de runda a doua a competiției.

Din păcate, în cursul acestei seri, Cătălin Agafiței, un bun prieten și al actualului manager de la Farul Constanța, Gică Hagi, s-a stins din viață. De altfel, cei de la Academia Hagi au scris un anunț, prin care s-a aflat despre decesul fostului fotbalist:

”Farul Constanta și Academia Hagi sunt alături, în aceste momente dificile, de familia fostului fotbalist și fost junior al Farului, Cătălin Agafiței.

Fost profesor titular al Școlii nr.24 și director al Școlii nr.3 din Constanța, Cătălin Agafiței s-a implicat activ inclusiv în educația școlară a zeci de copii din cadrul Academiei Gheorghe Hagi!

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să te odihnească în pace, Aga!”,  este mesajul postat pe pagina de Facebook a constănțenilor.

Avea doar 47 de ani. Dumnezeu Să-l Ierte!

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
⁠Tradiții și superstiții în Noaptea de Înviere. De ce nu este bine să atingem sarea
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro