Doliu în România. Unul dintre actorii din „Nea Mărin miliardar“ a murit. Thury Ștefan avea 81 de ani

de: Bișinicu Andreea
04 04. 2023

Doliu incredibil în lumea artistică. Unul dintre actorii filmului Nea Mărin Miliardar a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Este vorba despre Thury Ștefan, unul dintre cei mai mari balerini ai României. Anunțul a fost făcut de către apropiații săi, pe rețelele sociale.

A murit actorul Thury Ștefan din Nea Mărin miliardar

Lumea cinematografică din România trece prin momente cumplite, după ce actorul Thury Ștefan a decedat la vârsta de 81 de ani. Fostul soț al Ancăi Pandrea a încetat din viață în ziua de marți, 4 aprilie.

Vestea tristă a dispariției marelui balerin român a fost făcută publică pe rețelele sociale, în urmă cu puțin timp. Actorul a fost cunoscut pentru rolurile din peliculele Nea Mărin miliardar și Veronica.

„R.I.P. Maestre Thury Ștefan!, a fost mesajul transmis pe social media.

Puțini sunt cei care știu faptul că Ștefan Thury a fost însurat de trei ori, prima femeie pe care a dus-o la altar fiind actrița Anca Pandrea.

Al doilea mariaj a fost cu balerina Cornelia, femeia care i-a dăruit doi copii, pe nume Violeta şi Ernest. Căsnicia lor nu a durat, cei doi fiind nevoiți să meargă pe drumuri separate în viață.

Citește și 39 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Totul despre marea lui iubire pe care a găsit-o într-un copac: „Mamă, ce frumusețe!”

Fostul mare balerin a fost primul soț al Ancăi Pandrea

După câțiva ani, regretatul Thury Ștefan s-a îndrăgostit de Mioara, o actriță alături de care avea să trăiască o frumoasă poveste de dragoste până la finalul vieții sale.

Fostul mare balerin a locuit alături de cea de-a treia soție în Câmpulung Muscel, județul Argeș.

„Am fost căsătorit de 3 ori. Prima mea nevastă a fost Anca Pandrea cu care am fost căsătorit 2 ani şi jumătate. După ce ne-am despărţit, am dus o viaţă de boem şi timp de 18 ani, am fost liber.

Atunci m-am căsătorit cu o colegă, o balerină cu care am colindat în toată lumea. Mi-a făcut 2 copii şi aşa m-a păcălit s-o iau de nevastă. Îmi amintesc că în timp ce ne aflam în Italia, m-a lăsat numai cu paşaportul.

Mi-a golit contul din bancă, mi-a luat maşina, toate bijuteriile şi a fugit, de fapt a rămas în Italia. Totul a fost premeditat pentru că aranjase cu maică-sa să aibă grijă de copii, care erau micuţi.

M-am întors în ţară şi a trebuit să mă apuc serios de muncă pentru că nu mai aveam nimic.M-am întors la Timişoara, unde m-am angajat la barul de noapte al unui prieten.

Aici câştigam cam 6000 de lei”, povestea Thury Ștefan, acum câțiva ani, pentru publicația Actualitatea Musceleană.

Citește și Cu ce se ocupă nepoata lui Toma Caragiu, în America, la peste patru decenii după lansarea filmului ”Nea Mărin Miliardar”. Brândușa Marioțeanu a devenit Brândușa Niro