Doliu în muzica românească! Dan Andrei Aldea a murit la 69 de ani. Mesajul lui Nicu Alifantis

Dan Andrei Aldea a murit la 69 de ani

Dan Andrei Aldea a murit, la vârsta de 69 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe pagina sa de Facebook de Nicu Alifantis. Cei care l-au cunoscut au primit cu tristețe vestea trecerii lui în neființă.

Dan Andrei Aldea a murit la 69 de ani

„Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin către stele, Om Bun”, a scris Nicu Alifantis pe rețeaua socială, unde interpretul Adrian Romcescu a răspuns cu mesajul: „S-a stins din viaţă marele Dan Andrei Aldea, cel mai mare chitarist al României, compozitor orchestrator şi om de studio de geniu! Am făcut conservatorul împreună, armata şi am cântat 10 ani împreună! Odihneşte-te în pace, prieten drag!”

Celor care au citit anunțul trist postat de Nicu Alifantis nu le-a venit să creadă că Dan Andrei Aldea nu mai este printre ei. „Mare talent, Dumnezeu sa il așeze acolo sus, în Galeria marilor talente românești! Sincere condoleante si nestearsa amintire, este mesajul postat de un internaut.”


Dan Vladimir N. Andrei – Aldea a fost un cântăreț, poliinstrumentist (chitară, vioară, claviaturi, blockflöte, muzicuță, chitară bas), aranjor și compozitor român. Liderul formației Sfinx în anii șaptezeci, s-a stabilit din 1981 în Occident (mai întâi în Belgia, apoi în Germania), unde a lucrat ca muzician dedicat studioului de înregistrări.

Deși după 1989 a fost invitat în nenumărate rânduri să reînființeze formația, Dan Andrei Aldea a refuzat de fiecare dată.

„Scopul meu este de a deveni un muzician complet și competent care să poată comunica cu alții în aceeași direcție. Orgoliul de a sta în centrul atenției nu îl am și doresc mai degrabă să stau în spatele consolei într-un studio de înregistrări, să coordonez munca și să mă bucur de rezultatele acesteia”, spunea artistul la un moment dat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI