Doliu în lumea sportului mondial! A murit după o „severă și bruscă îmbolnăvire”

Lumea sportului este în doliu după ce un cunoscut membru a murit aseară, în urma unei îmbolnăviri bruște și severe, anunță presa internațională

Doliu în lumea sportului mondial!

Cunoscutul Janez Kocijancic, președintele Comitetului Olimpic European, s-a stins din viață după o luptă cu boala, la 78 de ani, a fost reacția scurtă a forului în urmă cu puțin timp. A fost unul dintre cei mai influenți oameni de sport ai ultimilor zeci de ani, mai ales la nivel olimpic.

În Slovenia a fost chiar primul președinte al omitetului Olimpic după ce țara și-a declarat independența în 1991 și a rămas în funcție timp de 23 de ani. A fost extrem de activ și în politică, unde a fost ministru în Iugoslavia și apoi un membru al Parlamentului după declararea independenței în Slovenia.

Chiar și președintele Sloveniei, Borut Pahor, a transmis condoleanțe după decesul brusc al lui Kocijancic: „A fost un om foarte important în țara noastră, în lumea sportului și a politicii”. Iar președintele partidului social din Slovenia a replicat cu un alt mesaj: „Un om care a construit fundațiile țării. Vom fi mereu mândri de ceea ce a reușit în sport”.

A fost decisiv în lumea schiului

A fost un membru important și în Federația de schi. Conform presei internaționale, a fost decisiv în lupta sportivilor de a concura sub drapelul Sloveniei și a condus prima delegație a țării în 1992, la Jocurile de Iarnă de la Albertville. Kocijancic a lăsat în urmă pe soția sa, Andreja, și doi copii.

Președinția în cadrul Comitetului Olimpic European a fost remarcată și de secretarul general Raffaele Pagnozzi: „Va fi ținut minte pentru profesionalismul desăvârșit. A înțeles diversitatea, iar cunoașterea sa a fost un real ajutor în lumea sportului din Europa”. Sub conducerea sa, ultimele Jocuri de iarnă din Europa s-au desfășurat la Minsk, în Belarus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI