Doliu în lumea sportului! A murit la doar 21 de ani, din cauza unei boli necruțătoare

de: Corina Oprea
16 08. 2023

Este doliu în lumea sportului, după ce un mare sportiv a plecat dintre noi în mod fulgerător. S-a stins din viață la dor 21 de ani, după ce a dus o luptă grea cu o boală necruțătoare. Medicii au făcut tot posibilul, dar nu a mai putut fi salvat. O lumea întreagă îl plânge acum.

A murit un mare sportiv, de doar 21 de ani

Tragedie în sportul internațional, după ce Rodion Amirov, un jucător de hochei rus, a plecat dintre noi la doar 21 de ani. Acesta suferea de o boală grea și a luptat din plin, dar organismul lui a cedat și nu a mai răspuns la tratament.

Rodion Amirov perfomar în Canada, pentru Toronto Maple Leafs și a aflat că are cancer la creier în urmă cu un an și jumătate. Anunțul morții sale a fost făcut de către agentul său, care a vorbit despre cum a fost ultima perioadă pentru hocheist.

De la reprezentant aflăm că tânărul s-a bucurat din plin de fiecare moment de când a aflat că este bolnav și a încercat să aibă o atitudine pozitivă. Acesta a încercat să profite la maximum de tot și a murit la Munchen, acolo unde se afla pentru tratament.

”De îndată ce a aflat vestea, a refuzat să vadă partea negativă și a fost hotărât să se bucure de fiecare zi cu aceeași atitudine pozitivă de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale de hocheist”, a explicat Dan Milstein, agentul rusului, într-un comunicat.

A trecut prin boală zâmbind

Toți cei care l-au cunoscut au spus că a trecut prin boală zâmbind. În februarie 2022 că Amirov a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier, dar a încercat să fie optimist și să se bucure de viață.

Dubas spunea că atitudinea lui a surprins pe toată lumea. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie și toți cei care l-au iubit îl plâng pe tânăr.

”Personal, sunt foarte trist pentru pierderea unui tânăr atât de minunat și cu atât de mult potențial”, a spus fostul director general al Maple Leafs, Kyle Dubas.

Regretatul sportiv a participat la deschiderea sezonului 2022-2023, unde a fost primit cu aplauze. A primit atunci titlul de membru de onoare al listei de jucători.