Doliu în fotbalul românesc. O legendă a unui mare club a murit: „Vei apăra penalty-uri executate de Pele în Ceruri”

de: Stan Nicu
04 01. 2023

Doliu în fotbalul românesc. O legendă a unui mare club a murit: „Vei apăra penalty-uri executate de Pele în Ceruri”. Același club a mai pierdut de curând două din legendele sale. Parcă este un blestem.

Doliu în fotbalul din România. A murit o legendă a unui mare club

Este doliu în fotbalul din România după ce Dan Ștefănescu, fostul portar al clubului FC Farul Constanța, a decedat.

De asemenea, l-a sfârșitul anului trecut, Marin Nedelcearu și Constantin Gîrjoabă, alte legende ale clubului de la malul Mării Negre, au trecut în lumea de dincolo.

Câți ani avea Dan Ștefănescu

Dan Ștefănescu a murit la vârsta de 77 de ani și și-a serbat ziua de naștere pe 17 decembrie 2022.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului portar a fost depus astăzi, la ora 12.00, la capela bisericii Sfântul Nicolae din Târgoviște, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, 5 ianuarie, începând cu ora 12.00.

Dan Ștefănescu, cel mai bun portar al FC Farul

Dan Ştefănescu este cunoscut ca unul dintre cei mai buni portari din istoria FC Farul. Dan Ștefănescu a evoluat aproape 13 sezoane la echipa constănţeană, iar în multe meciuri a purtat banderola de căpitan. Astfel, Dan Ștefănescu a jucat alături de mari fotbalişti şi a făcut meciuri memorabile în tricoul „alb-albastru“.

Dan Ștefănescu s-a născut în Câmpulung Muscel, și a început să practice fotbalul la clubul Aro Câmpulung, pe vremea când avea doar 12 ani.

Când a ajuns Dan Ștefănescu la FC Farul Constanța

La vârsta de 21 de ani ajungea la Farul Constanța, iar asta se întâmpla în iarna anului 1967.

Dan Ștefănescu și-a încheiat cariera în fotbal în anul 1980, dar a trecut pe banca antrenorului, pregătind mai multe echipe din judeţul Constanţa, printre care Şoimii Cernavodă, Medgidia, Chimpex, Voinţa, după care a fost conducător de club, la SNC și Petromidia.

Dan Ștefănescu, profesor de sport

Absolvent de Educaţie Fizică, fostul portar Dan Ștefănescu a fost la Constanţa şi profesor de sport, având ore la şcoala din Ovidiu şi la Liceul „Mihai Eminescu“ din loclitate.

După ce a părăsit Constanţa, Dan Ștefănescu s-a stabilit în București, iar în ultimii ani s-a retras la Târgoviște.

Mesaje de la cei care l-au apreciat pe Dan Ștefănescu

„Drum lin alături de îngeri! Un suflet minunat s-a înălțat la cer! Condoleanțe! /Dumnezeu să-l odihnească-n pace! /Drum lin, domn General! Dumnezeu să il odihnească!

/Să ii fie somnul lin! /Drum lin către stele! Acolo vei apăra penalty-uri executate de Pele./ Odihneasca-se în pace”, sunt doar câteva mesaje de la cei care l-au iubit și apreciat ca om și ca sportiv pe Dan Ștefănescu.