Doliu în fotbalul românesc! A murit fostul atacant. Ce spunea Ioan Chirilă despre el

Doliu în fotbalul românesc! A murit fostul atacant. Ce spunea Ioan Chirilă despre el

O veste tristă a cutremurat fotbalul românesc în această seară. Fostul atacant român Gabi Fulga a murit din cauza unei maladii mai vechi, anunță desteptarea.ro.

Doliu în fotbalul românesc! Cine a fost Gabi Fulga

Fostul jucător al lui Sport Club Bacău s-a stins în acest început de săptămână, la nici 60 de ani. Născut pe 22 august 1960, Gabi Fulga a debutat în divizia B, la Unirea Dinamo Focșani, unde a jucat până la mijlocul anilor ’80. În sezonul 1986-1987 s-a transferat la SC Bacău și a devenit rapid titular pe postul de extremă stânga.

Conform presei locale din Vrancea și din Bacău, a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria celor două formații. Pe lângă Dinamo Focșani și SC Bacău, Fulga a mai evoluat la Moinești și Piatra Neamț. Ceahlăul din localitate a fost ultima formație la care a jucat, înainte să se retragă din activitate la începutul anilor ’90. După ce a agățat ghetele în cui, Fulga s-a stabilit în zona Bacăului, unde a trăit până la cutremurătoarea veste din această seară.

Ce spunea Ioan Chirilă despre Gabi Fulga, fostul atacant al lui SC Bacău

Chiar și legendarul gazetar Ioan Chirilă, cel mai cunoscut jurnalist român din România, a scris despre evoluțiile extraordinare ale lui Gabi Fulga de la sfârșitul anilor ’80, când evolua în Divizia A pentru Sport Club Bacău.

Celebrul jurnalist a rămas impresionat la acea vreme de prestația atacantului într-un duel cu Steaua București, campioana Europei la acea vreme, aflată la un alt nivel. Totuși, băcăuanii au reușit un nesperat rezultat de egalitate, scor 2-2, iar Ioan Chirilă l-a descris pe Gabi Fulga un „technician din spița lui Vamanu”. Fostul fotbalist era extrem de rapid și era unul dintre favoriții spectatorilor datorită calităților tehnice.