Doliu imens în politică. S-a stins la doar 43 de ani. Greşeala care i-a fost fatală

Doliu imens în politică. S-a stins la doar 43 de ani. Greşeala care i-a fost fatală
Doliu imens în politică. S-a stins la doar 43 de ani.

Doliu imens în politică. Un cunoscut viceprimar a murit de coronavirus, deși nu avea alte boli asociate și era și vaccinat anti-covid. Însă politicianul a preferat să se trateze acasă, vreme de zece zile, fapt care, cel mai probabil, i-ar fi fost fatal.

Doliu imens în politică. S-a stins la doar 43 de ani

Pliticianul este Lucian Lăcătușu. El era viceprimarul comunei Drânceni din județul Vaslui. Avea vârsta de 43 de ani,  era un om perfect sănătos, sportiv şi nefumător, spun apropiaţii. Conform DSP Vaslui, viceprimarul se vaccinase împotriva noului coronavirus în luna mai, cu serul de la Johnson & Johnson.

Lucian Lăcătușu și-a anunțat colegii din primărie că se simte rău în urmă cu aproape trei săptămâni, mai exact, la data de 10 octombrie, iar  testul a indicat faptul că era infectat cu noul coronavirus. Viceprimarul din Drânceni s-a tratat la domiciliu, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit după zece zile de tratament acasă, scrie Libertatea.

Lucian Lăcătușu era fost vameș la Punctul de trecere a frontierei Albița. Acesta era implicat şi în activitatea sportivă din zonă, ca preşedinte al unei asociaţii de fotbal. În plus, la ultimele alegeri locale, acesta a decis să se implice şi în administraţia locală. El a fost ales consilier local în comuna Drânceni, după care a fost votat viceprimar în aceeaşi localitate.

”Suntem în stare de șoc”

Mihai Morărașu, primarul comunei Drânceni, a spus că ceea ce a păţit Lucian Lăcătușu ar trebui să-i facă pe toţi să devină mult mai responsabili.

“Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. Era un om perfect sănătos, sportiv, nefumător. După data de 10 octombrie m-a sunat să îmi spună că se simte rău și că rămâne acasă. S-a testat și a fost confirmat pozitiv.

I-am spus să meargă la spital dacă se simte rău, însă a rămas acasă. Știu că lua tratament, dar nu știu ce medicamente. S-a gândit probabil că poate învinge boala acasă. Pe 20 octombrie, m-a sunat din nou și mi-a spus că se simte tot mai rău.

Atunci am chemat ambulanța și a mers la spital. Vestea morții lui ne-a bulversat și ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri și să fim cu toții mai responsabili”, a declarat Mihai Morărașu.

Conform raportărilor oficiale, până în prezent, în județul Vaslui au fost înregistrate 849 de decese cauzate de COVID, iar moartea viceprimarului Lucian Lăcătușu a șocat întreaga comunitate din zona Hușului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI