10 apr. 2024 | 15:52

Doliu imens în lumea televiziunii din România. A murit în urmă cu puțin timp primul prezentator din țara noastră VIDEO

News
Doliu imens în lumea televiziunii din România. A murit în urmă cu puțin timp primul prezentator din țara noastră VIDEO
„Gata! A plecat la Dumnezeu... A fost un om minunat”

Din păcate este doliu imens în lumea televiziunii din România, după aflarea veștii că a murit în urmă cu puțin timp primul prezentator din țara noastră, la venerabilă vârstă de 90 de ani.

A murit Florin Brătescu

S-a stins și ultimul reflector al unei generații care a făcut istorie în televiziunea din România, odată cu vestea morții unuia din cei mai vechi și importanți prezentatori, Florin Brătescu, de altfel primul prezentator TV din țara noastră.

Anunțul avea să fie făcut pe pagina regretatului om de televiziune de jurnalistul și psihologul Horațiu Rădulescu:

„Florin Brătescu… Gata! A plecat la Dumnezeu… A fost un om minunat. A fost un profesionist minunat. Sub conducerea sa, s-a înființat și a existat Antena1.

Televiziunea aia adevărată. Sub priceperea sa, foarte mulți pribegi de-acum ai mass media, ne-am putut face meseria. Pentru mine a fost un om minunat, nu numai un șef. A fost un prieten. Și mă doare despărțirea…

Dumnezeu să te primească în Lumina și-n Iubirea Sa dragule Florin Brătescu!”

Florin Brătescu, primul prezentator TV din țara noastră

În urmă cu 68 de ani, la trecerea dintre anii 1956 și 1957, Televiziunea Română avea prima sa transmisie TV, la acel moment existând doar 150 de angajați și majoritatea fiind femei.

Trei ani mai târziu, în 1960, pe micile ecrane în alb și negru ale românilor apărea primul prezaentator tv masculin, Florin Brătescu. Din acel moment și până la retragerea sa din activitate, avea să facă și să devină o legendă a micilor ecrane, dar nu înainte de a ajunge muncitor în fabrică, și ulterior prezentator radio, după cum povestea chiar regretatul om de televiziune:

”Trebuia să îmi însușesc o concepție muncitorească, să trăiesc într-un colectiv de muncitori.

Drept pentru care m-am dus la Uzinele 23 August și m-am angajat acolo ca strungar în fier, unde am stat vreo doi ani. Am fost fericit că ai mei copii or să aibe origine muncitorească.

Ulterior, în ’57 am ajuns mare crainic în radio, după ce am fost operator de cabină. În aceeaşi perioadă pornea şi televiziuna experimentală, undeva la Poşta Vitan”, povestea Florin Brătescu într-un interviu pentru a1.ro.

De la „Reflector”, la postul de director al Antenei 1

După 33 de ani de emisiuni la Televiziunea Română, unde avea să realizeze una din cele mai longevive emisiuni, „Reflector”, celebrul jurnalist și om de televiziune Florin Brătescu avea să intre în lumea televizunilor comerciale, devenind primul director al postului Antena 1, ulterior rămânând ca și consilier, după retragerea oficială din activitatea jurnalistică, dar astăzi, din păcate, este doliu în Televiziunea Română.

În ceea ce privește perioada de început a TVR-ului, regretatul prezentator spunea că „Inițial, la TVR, erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage și voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune”.

Florin Brătescu și Dan Voiculescu

Din păcate astăzi, este doliu imens în lumea televiziunii din România, după anunțul dispariției celui mai longeviv prezentator TV, Florin Brătescu, la venerabila vârstă de 90 de ani.

Condoleanțe familiei, și Dumnezeu Să-l aibă în paza Sa!

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro