Doina Gradea, adevărul despre schimbarea ei de la șefia TVR: ”Nu am fost obedientă”

Doina Gradea, adevărul despre schimbarea ei de la șefia TVR: ”Nu am fost obedientă”

Șefa TVR a avut o reacție furioasă privind planurile guvernanților de a o schimba din funcție. Doina Gradea spune că singurul motiv pentru care este dată afară ar fi de natură politic.

Doina Gradea, adevărul despre schimbarea ei de la șefia TVR

În plus, ea a mai declarat că rapoartele Curții de Conturi care relevau probleme la TVR au fost contestate în instanță. Doina Gradea spune că se dorește schimbarea ei de la șefia TVR pentru că nu a fost „obedientă”.

„Singurul argument real al schimbării, imoral şi ilegal după mine, este că actuala majoritate doreşte să îşi numească şefii la cele două instituţii publice media. Nu am fost obedientă. Curtea de Conturi a făcut anumite constatări, luând decizii, însă majoritatea total nedrepte, incorecte, pe care, de altfel, TVR le-a contestat. Însăşi unele dintre decizii se contrazic între ele.

Eu cred că decidenţii politici aveau nevoie să aibă o explicaţie a demiterii actualei conduceri şi s-au agăţat de ce au putut. Sincer, e jenant. Ştim cu toţii şi a înţeles şi opinia publică ce urmăresc de fapt”, a spus Doina Gradea pentru Q Magazine.

Cine îi ia locul la șefia TVR

În locul ei a fost propus Radu Tudor, celebrul jurnalist de la Antena 3. Se pare că liberalii îl vor în funcția de director general al TVR, în locul Doinei Gradea.

Șeful PNL, Ludovic Orban, a negat informația conform căreia Radu Tudor ar fi propunerea liberalilor.

”Este o minciună. Nu are nici un fel de bază. Ăsta este punctul meu de vedere. Sunt ofensat că poate să apară un astfel de articol. Sunt cunoscute relațiile dintre Antena 3 și PNL, care a fost sistematic atacat de Antena 3”, a declarat Orban pentru G4Media.ro.

În TVR, lucrurile nu sunt deloc roz, iar asta o confirmă și prezentatoarea Marina Almășan, care a lăsat să se înțeleagă că a fost mustrată pentru că a dezvăluit câteva lucruri din bucătăria televiziunii.

”Zilele trecute, aflată la capătul puterilor și al răbdărilor după o perioadă extrem de dificilă, am postat pe site-ul pe care îl dețin și conduc un editorial în care-mi exprimam o serie de emoții… să le spunem “profesionale”. Cum s-ar zice, pe românește, ”mi-am spus of-ul”.  Cuvintele mele au patinat pe muche de cuțit, pentru că orice subiect ce atinge instituția în care m-am consacrat, îmi provoacă, în ultima vreme, o durere aproape fizică și, ulterior, repercusiuni consistente”, mărturisește Marina Almășan pe site-ul femeide10.ro.  

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI