Doi pacienți ai Spitalului din Târgu Cărbunești au murit în această dimineață după ce instalația de oxigen s-a stricat. Peste 100 de pacienți se află în stare critică

Momente de groază au loc în Gorj, la Spitalul din Târgu Cărbunești, acolo unde în această dimineață a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În urmă cu trei ore, instalația de oxigen a acestui spital a cedat, moment în care toți pacienții din spital au rămas fără nicio sursă de oxigen.

Au fost înregistrate primele decese

Vești proaste de la Spitalul din Târgu Cărbunești, acolo unde prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a confirmat primele decese apărute în rândul pacienților aflați în stare critică. În momentul defecțiunii, în ecșia ATI se aflau 15 pacienți în stare critică și peste 100 de pacienți în stare gravă.

”Se continuă evacuarea pacienților, așteptăm să vină compania de mentenanță. Sunt două persoane decedate, din informațiile pe care le am de la medici, de la directorul Spitalului, acestea nu pot fi asociate cu evenimentul, întrucât erau într-o stare deosibit de gravă și oricum ar fi decedat. Aceste decese s-au întâmplat în jurul orei 06:00 – 06:30. Au fost mutate imediat pe butelii de oxigen și nu au dus lipsă de oxigen”.”, a declarat Marcel Iacobescu la Antena 3.

Cu puțin timp în urmă, reprezentanții MAI au oferit primele informații referitoare la nenorocirea care s-a petrecut în acest spital. Potrivit acestora, o parte dintre pacienși vor fi transferațo, în timp ce alții vor primi oxigen în momentul în care se vor aduce surse de oxigen din alte unități medicale.

”Localitatea Târgu Cărbunești/GJ – la instalația de oxigen a Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești s-a produs o defecțiune. La nivelul unității sanitare sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19.
Începând cu ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. ISUJ GJ va solicita sprijin la structurile din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii.
Forțe MAI la fața locului”, transmit autoritățile.

Vezi imagini video de la fața locului:

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI