Doi morți în Wuhan, după ce orașul a ieșit din carantină. Ce a informat China

Doi morți în Wuhan, după ce orașul a ieșit din carantină. Ce a informat China
Doi morți în Wuhan, după ce orașul a ieșit din carantină Ce a informat China

Wuhan și-a redeschis granițele după 76 de zile carantină, dar unele restricții din oraș vor rămâne în vigoare, Oficialii avertizeau că amenințarea cu alte infecții este departe de a se termina iar acum, după ridicarea carantine lucrurile nu stau bine deloc.

Doi morți în Wuhan, după ce orașul a ieșit din carantină

După ce cei aproape 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan se bucurau de ridicarea stării de urgență și a carantinei, informațiile venite din zonă nu sunt îmbucurătoare, absolut deloc. Autorităţile  chineze au informat că până miercuri la miezul nopţii  s-au înregistrat două decese la Wuhan şi au fost diagnosticate alte 63 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Ce a informat China

Conform informațiilor făcute publice au fost 63 de cazuri, dintre care  61 au fost detectate la chinezi care au călătorit în străinătate. Ar fi fost vorba despre cazuri importate. Cu câteva ore înainte  în ajun au fost raportate 59 astfel de cazuri iar număr total confirmat până la această dată este de 1.103.

Celelalte două cazuri sunt contagieri locale care s-au produs în provincia de sud-est Canton. Cu toate că au fost raportate cazuri noi, în China numărul celor infectați a continuat să scadă până la 1.160, dintre care 176 sunt în stare gravă iar datele arată că numărul pacienţilor care au învins boala este mai mare decât cel al celor infectați.

Doi morți în Wuhan
Doi morți în Wuhan, după ce orașul a ieșit din carantină. Ce a informat China

Dacă rapoartele autorităților chineze sunt corecte atunci, conform acestora, numărul total al persoanelor infectate în China de la declanşarea pandemiei este de 81.856, dintre care 3.335 de persoane au decedat, în timp ce alte 77.370 de persoane au reuşit să se vindece.

În toată această perioadă, de la declanșarea pandemiei, mulţi chinezi s-au întors în ţară, unde maladia COVID-19 pare să fi ajuns să fie ţinută sub control., de aici şi numărul cazurilor „importate” din ultimele săptămâni, care provin din alte focare mondiale ale noului coronavirus. Rămâne de urmărit ce se va întâmpla în perioada imediat următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI