Doctorul Ovidiu Băjenaru a murit. Unul dintre cei mai mari neurologi din România avea COVID-19

Doctorul Ovidiu Băjenaru a murit. Unul dintre cei mai mari neurologi din România avea COVID-19
Doctorul Ovidiu Băjenaru a murit!

Doliu în lumea medicală din România! Un medic extrem de cunoscut, care a salvat viața a mii de pacienți, a decedat astăzi. Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a fost răpus de COVID-19. Mai multe detalii, în continuare.

A murit doctorul Ovidiu Băjenaru

Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București, internat cu COVID-19 de o săptămână și jumătate, a murit astăzi.

Cumplita veste a venit în urmă cu doar câteva minute, de la managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, care a transmis următorul mesaj:

„Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.
Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a declarat Cîrstoiu.

Medicul neurolog avea 63 de ani

Ovidiu Băjenaru a murit la vârsta de 63 de ani, fiind unul dintre cei mai apreciați neurologi de la noi din țară. Din păcate, colegii săi nu au mai putut face nimic și au declarat decesul.

Doctorul Ovidiu Băjenaru a murit după ce s-a infectat cu COVID-19
Doctorul Ovidiu Băjenaru a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru a fost absolvent al Facultății de Medicina – UMF „Carol Davila“ București, ca în anul 2000 să devină prodecan al acestei facultăți, post pe care l-a ocupat până în 2004.

Potrivit CV-ului său, publicat pe site-ul umfcd.ro, Ovidiu Băjenaru a fost, în perioada 2008-2011, șeful Catedrei de Neurologie M028 – UMF „Carol Davila“ Bucuresti – Facultatea de Medicina, iar din 2011 a fost Director al Departamentului 6 – Neuroștiinte Clinice din UMF „Carol Davila“ Facultatea de Medicina. A fost reales în funcție în 2015, urmând alți 5 ani de activitate.

În anul 2016, președintele Kalus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios“ în grad de cavaler.