Doctorii de carton: fals stomatolog, descoperit la Suceava. Cum a tratat copii și adulți

Doctorii de carton: fals stomatolog, descoperit la Suceava. Cum a tratat copii și adulți
Ce cabinete stomatologice sunt deschise în timpul carantinei. Unde să te duci dacă te doare măseaua

Colegiul Medicilor Suceava anchetează cazul unei pretinse doctorițe – stomatolog care a tratat mai multe persoane într-un cabinet privat din oraș.

Așa-zisa doctoriță – stomatolog era chiar proprietara clinicii dentare, anunță Știrile TVR.

Femeia a fost reclamată la Colegiul Medicilor și la Poliție de mama unui băiețel care și-a dus copilul în respectiva clinică. Proprietara cabinetului l-a „tratat”, dar, după câteva zile, măseaua s-a infectat și, însoțit de mamă, cel mic a revenit în clinica privată.

Potrvit TVR, mama a observat că doctorița nu știa cum să trateze infecția. Mai mult, i-a recomandat să îl ducă pe băiat la un alt cabinet.

Stomatolog fără studii vs mamă impacientată: „Nu era sigură pe ea”

Pentru că mama i-a cerut să îi arate diploma de licență, pretinsa doctoriță s-a văzut nevoită să recunoască faptul că nu terminase facultatea. A putut să prezinte doar o diplomă de absolvire a unui curs de igienă dentară.

Contactată de Digi 24, Ioana Onea, mama copilului a povestit:

„I-a făcut copilului meu mai multe servicii printre care și inhalosedare, plombare, curățare măseluță. La două luni, două luni și un pic de la intervenţie copilului i s-a inflamat zona respectivă, a făcut un abces, i s-a umflat foarte tare falca.”

Cât despre faptul că pretinsa doctoriță nu știa ce să-i facă băiețelului care avea o măsea infectată, femeia a precizat:

„Nu era sigură pe ea, pe ce trebuie să facă, dacă să-i facă inhalosedare sau nu, dacă să folosească nu știu ce tip de freză… Am întrebat-o dacă este medic și mi-a spus „da”. La solicitarea mea de a-mi prezenta o diplomă de licență, ea nu a reușit să-mi prezinte decât o diplomă de participare la un curs.”

În urma verificărilor, Colegiul Medicilor din Suceava a stabilit că proprietara clinicii nu avea dreptul să lucreze ca dentist. La Colegiu au fost depuse ulterior mai multe plângeri semnate de părinții unor pacienți minori tratați în acel cabinet. În acest caz fac verificări și polițiștii din Suceava.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI