Doar 1 din 10 oameni poate să vadă cifra 3 ascunsă printre cercuri în 15 secunde. Ești unul dintre ei?

de: Ioana Bucur
18 01. 2024

Creatorii acestui test inedit ce se bucură de un succes uriaș în mediul online susțin că doar unul din zece oameni poate să vadă cifra 3 ascunsă printre cercuri în 15 secunde. Ce zici, crezi că ești unul dintre ei?

O iluzie optică pe care doar unul din zece oameni o poate desluși

Ai crede că este floare la ureche să găsești o cifră strecurată printre mai multe cercuri, nu? Vei descoperi, așa cum o fac internauți din toate colțurile lumii, că această provocare este mult mai dificilă decât te-ai fi așteptat.

Cei care au creat această iluzie optică susțin că doar unul din zece oameni poate să vadă cifra 3 ascunsă printre cercurile colorate. Dificultatea testului este dată și de faptul că există o limită de timp. Răspunsul trebuie dat în mai puțin de 15 secunde.

Găsește cifra 3 ascunsă printre cercuri în 15 secunde

Așadar, când te simți pregătit, setează cronometrul la 15 secunde și apasă Start. Privește cu atenție desenul și încearcă să îți plimbi privirea prin toate colțurile, analizând cu grijă fiecare detaliu. Vei găsi rezolvarea în rândurile de mai jos.

Ai tot auzit de ele, dar ce este, de fapt, o iluzie optică? Este o imagine creată în așa fel încât să ne atragă imediat atenția, să ne stârnească curiozitatea, dar care să ne pună în mare dificultate, în condițiile în care creierul nu poate traduce mereu corect informația vizuală.

Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a anului 2023. Marea câștigătoare este „Platforma 9 3/4” VIDEO

Rezolvare

Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Rezolvare: Cifra 3, scrisă cu gri, poate fi găsită în colțul din dreapta sus. O vei putea vedea mai bine în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a lunii ianuarie. 86% dintre oameni văd că forma se extinde. Ești și tu unul dintre ei?