Cine este noul șef interimar al DNA. Anunțul făcut oficial

de: Daniel Ștefan
15 05. 2019

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat cine va conduce DNA-ul, după ce actualul șef interimar își va termina mandatul. S-a anunțat cine va fi pus în funcția de procuror șef al DNA.

Actualul șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție, Călin Nistor, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie lăsat să-și continue activitatea în această funcție și după ce își va încheia mandatul.

Cererea lui a fost analizată de CSM, iar în cele din urmă, a fost votată în favoarea lui Călin Nistor, așa că tot el va rămâne la șefia DNA.

Călin Nistor, cel care va rămâne în continuare în funcția de șef al DNA

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie a domnului procuror NISTOR CĂLIN, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 25.05.2019.”

„De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât menţinerea delegării în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror NISTOR CĂLIN, după data de 25.05.2019, data încetării mandatului în funcţia de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 25.05.2019.” Anunțul Consiliului Superior al Magistraturii

Cum a ajuns Călin Nistor să fie șeful DNA

Călin Nistor ocupă funcția de adjunct al DNA încă din 2013, acum fiind deja la al doilea mandat în cadrul instituției.

El a fost propus pentru funcția de șef interimar în luna februarie a acestui an, mai ales că se mai confruntase cu responsabilitățile acestei funcții și în 2013, timp de două luni.

El a ajuns din nou să ocupe această titulatură după ce, de la șefia Direcției Naționale Anticorupție, a plecat Anca Jurma, iar fostul procuror general nu a mai făcut nicio numire pentru această funcție. La prima vedere, pare că instituția a fost lăsată de izbeliște, iar totul a început de când Laura Codruța Kovesi a devenit o țintă a anumitor persoane din PSD și de când a început „țopăiala”, ca să-l cităm pe Klaus Iohannis, cu legile Justiției.