DNA a început urmărirea penală a deputatului Cosmin Şandru, care a promis funcţii unui parlamentar AUR

DNA a început urmărirea penală a deputatului Cosmin Şandru, care a promis funcţii unui parlamentar AUR
Cosmin Șandru urmărit penal de DNA

Pe 4 octombrie, cu o zi înaintea votului moțiunii de cenzură, George Simion arunca o nouă bombă. Informațiile devoalate de liderul AUR în ședința grupulu parlamentar avea să zdruncine și mai rău credibilitatea premierului și a echipei sale din Parlamentul României. Astăzi DNA a anunțat demararea urmăririi penale în acest caz.

George Simion a aruncat bomba cu o zi înainte de moțiune

Exact cu 24 de ore înainte de deznodământul din plenul celor două camere reunite ale Parlamentului României, George Simion venea cu noi dovezi covârșitoarea împotriva lui Florin Cîțu și a colegilor acestuia de partid. În ședința grupului parlamentar AUR, George Simion făcea publică o înregistrare audio în care Cosmin Șandru, parlamentar PNL și Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara, încercau să îl convingă pe parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica să nu votez moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Pe înregistrare se aud clar cei doi încercând să-i explice ce ar putea să se întâmple dacă nu se va vota moțiunea.

”Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”, se aude Cosmin Șandru, parlamemtar PNL spunând pe înregistrare.

În aceeași zi, liderul AUR George Simion anunța că depusese o plângere penală la DNA, în ziua moțiunii, mergând cu dovezile audio direct la procurori. Ulterior, Guvernul Cîțu a fost demis, prin votul a 281 de parlamentari, în plenul Parlamentului.

Cosmin Șandru urmărit penal de DNA

Procurorii DNA au anunțat că au demarat procedurile de urmărire penală, pe baza dovezilor depuse de George SImion și deputatul AUR Ciprian Titi Stoica. Acuzațiile aduse lui Cosmin Șandru sunt de dare de mită. DNA a anunțat demararea anchetei și pe numele lui Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara, acuzațiie fiind exact aceleași. Procurorii DNA au emis și un comunicat în spațiul public prin care aduc la cunoștință demararea anchetei penalepe numele celor doi.

”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

Suspecţilor Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis DNA joi, printr-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI