Dispar ţigările de pe piaţă? Anunţul care îi sperie pe fumătorii din întreaga lume

de: Corina Oprea
20 07. 2023

Vești rele pentru fumători! Un anunț vine să îi sperie pe toți cei care fumează. Țigările ar putea dispărea de pe piață în câțiva ani, după ce vânzările au scăzut semnificativ în ultima vreme. Află care sunt previziunile sumbre, dar și cu ce vor fi înlocuite țigaretele.

Țigările ar putea dispărea de pe piață

Un studiu publicat marți de către un analist american arată că țigările vor fi eliminate treptat de pe piață în perioada următoare. Astfel, companiile din industrie sunt nevoite să se ajusteze la schimbările fundamentale care au loc în acest domeniu.

Pentru prima dată de la apariția țigărilor, consumul de tutun în rândul bărbaților se află în declin, ceea ce a avut un impact direct asupra scăderii producției de țigări în ultimii ani. S-a dovedit că tinerii sunt tot mai puțin atrași de fumat și cu atât mai puțin copiii, ceea ce nu poate decât să bucure.

Totuși, statisticile nu îi încântă de producătorii de tutun.

Potrivit studiului, țigările tradiționale ar putea să dispară complet de pe piață până în anul 2050 în Statele Unite ale Americii, Australia și în multe țări din Europa și America Latină. Astfel, producătorii încep deja să își facă griji în această privință.

Philip Morris, una dintre cele mai renumite companii din industria tutunului, a făcut cunoscut faptul că în următorii 10 ani, țigările clasice ar putea fi considerate demodate. Astfel, mulți vor evita să le mai consume.

Țigările clasice, tot mai puțin apreciate

Spielman a explicat clar de ce țigaretele nu se vor mai bucura de popularitate: consumatorii își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către alternativele mai blânde pentru sănătate.

Având o mulțime de opțiuni la dispoziție, oamenii se vor concentra pe cele care nu le fac la fel de mult rău, precum țigările electronice sau cele prin încălzire.

Industria tutunului capătă o altă formă, iar pentru a rămâne relevante și competitive, companiile din acest domeniu trebuie să se adapteze rapid la marile transformări. Viitorul ne rezervă o industrie a tutunului complet diferită, în care produsele tradiționale vor face loc alternativelor inovatoare, mai puțin nocive și mai moderne.

Philip Morris a revoluționat industria, lansând numeroase alternative pentru fumători. Compania a făcut investiții masive în cercetare și dezvoltare, pentru a concepe produse ce oferă o experiență asemănătoare fumatului, dar care afectează cât mai puțin organismul.