10 aug. 2022 | 08:02

Dispar bancomatele? Cu ce sunt înlocuite, e o adevărată nebunie

Social
Dispar bancomatele? Cu ce sunt înlocuite, e o adevărată nebunie
Dispar bancomatele? Cu ce ar putea fi inlocuite

Dispar bancomatele odată ce soluțiile bancare digitale sunt tot mai populare și vin ca o alternativă viabilă la băncile clasice? Tot mai mulți oameni caută sistemul bancar digitalizat datorită avantajelor pe care acesta le aduce. Așadar, cu ce sunt înlocuite ATM-urile, vedeți în articolul de mai jos.

Totul despre banca digitală. Avantaje și dezavantaje

Unul dintre marile avantaje ale băncilor digitale este că sunt incredibil de convenabile, comparat cu băncile clasice. Cu ajutorul lor se poate gestiona finanțele de oriunde în lume, doar cu o simplă conexiune la internet.

Soluțiile bancare digitale sunt disponibile 24 de ore din 24, astfel că putem accesa sau putem face modificări în cont în orice moment al zilei, pe parcurusul întregii săptămâni.

Ce valoare au acum băncile digitale

Se pot depune cecuri sau se pot transfera bani, indiferent de oră sau de zi. În plus, se pot plăti facturi online și se poate retrage numerar. De obicei, nu există comisioane.

Băncile digitale existente sunt evaluate acum la aproximativ 18,5 miliarde de dolari, iar analiştii economici se aşteaptă ca ele să aibă o valoare de 30 de miliarde de dolari la nivelul anului 2026.

De ce să alegi o bancă digitală

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg soluții bancare digitale ține de opțiunile competitive pe care acestea le pun la dispoziție. Ultimul lucru pe care oamenii și-l doresc, în lipsa timpului de azi, este să mai stea la coadă într-o bancă clasică. În contextul în care smartphone-urile au schimbat modul în care trăim, de la cumpărături, la plata facturilor, banca digitală pare a fi pasul logic.

Banca digitală nu include doar conturi și economii, ci pune la dispoziție și opțiunea investițiilor. Avantajele băncilor digitale au început să fie atractive chiar și în lumea monedelor digitale.

Banca digitală, dobânzi mai mari la depozite

Spre deosebire de băncile normale, banca digitală nu are aceleași costuri generale. Asta le permite acestor bănci să-și ofere serviciile fără a percepe tot felul de taxe.

De asemenea, multe bănci digitale pot oferi dobânzi mai mari la depozite, pentru că nu trebuie să plătească pentru locațiile fizice ale filialelor. Astfel, clienții lor pot avea de câștigat.

Dezavantajele băncilor digitale

Deși banca digitală are mai multe avantaje, există și câteva dezavantaje. Băncile digitale sunt încă relativ noi și netestate. De asemenea, dacă ceva nu merge bine cu contul sau aveți probleme, nu aveți cum să primiți consultanță de la un reprezentant al băncii.

Cum nu au locații fizice, băncile digitale nu au nici bancomate și, în plus,  băncile digitale nu oferă depozite în numerar, pentru că nu au sucursale fizice sau bancomate. Soluții pentru aceste probleme ar fi, însă sunt complicate și s-ar putea să nu merite deranjul.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro