Dispar avioanele din Rusia. Ce s-a întâmplat în doar câteva luni

Dispar avioanele din Rusia. Ce s-a întâmplat în doar câteva luni
Habarovsk, un nou „Triunghi al Bermudelor”

Până de curând se vorbea de disparițiile misterioase din celebrul Triunghi al Bermudelor. Recent au fost raportate astfel de incidente, dar nu în Bermude, ci în cea mai îndepărtată regiune din Rusia, Habarovsk. În afară de aceste incidente, în Siberia au apărut mai multe cratere, despre cre cercetătorii spun că ar avea legătură directă cu Triunghiul Bermudelor. Și aici au avut loc dispariții misterioase ale unor avioane rusești.

Habarovsk, un nou „Triunghi al Bermudelor”

Situată în Extremul Orient, regiunea Habarovsk din Rusia a intrat recent în atenția cercetătorilor și a amatorilor de senzațional. Conform presei ruse, în ultimele luni au avut loc aici mai multe incidente inexplicabile. Publicația „The Moscow Time” a relatat recent despre un avion de transport militar cu șase persoane la bord care ar fi dispărut de pe radare în regiunea extremă orientală Khabarovsk din Rusia.

Raportul emis de Ministerul Situațiilor de Urgență spune că avionul de tip An-26 efectua un „zbor tehnic” atunci când sistemele sale de comunicații au încetat să mai trimită semnale la 38 de kilometri de aeroportul orașului Khabarovsk. Ministerul a trimis imediat în zona respectivă un elicopter al Agenției Federale de Transport Aerian pentru a găsi avionul dispărut.

„Căutarea este complicată de timpul întunecat al zilei și de condițiile meteorologice nefavorabile”, a declarat Ministerul Situațiilor de Urgență într-o declarație pe site-ul său web.

Avioane rusești dispar inexplicabil în zona Habarovsk 

Surse din interiorul ministerului spun că avionul s-a prăbușit în rezervația naturală Bolshekhekhtsirsky din afara Khabarovsk în timp ce efectua un zbor la mică altitudine la 600 de metri. Acesta a adăugat că An-26 funcționează din 1979 și a fost folosit de compania Flight Inspections and Systems ca „laborator aerian” în ultimii 15 ani. Serviciile de urgență citate de mass-media au declarat că An-26 trebuia să testeze sistemele de comunicații în timpul zborului.

Tot în apropiere de Habarovsk, mai spune publicația amintită, un alt avion, de data asta de pasageri, cu 28 de persoane la bord, a dispărut. Incidentul ar fi avut loc în peninsula îndepărtată Kamchatka vecină regiunii Khabarovsk.

Echipele de căutare au găsit ulterior resturi ale avionului și nu au fost găsiți supraviețuitori. Alte trei accidente mortale recente, unul în armata ex-sovietică a Kazahstanului și două în armata rusă, au implicat aeronave An-26.

Siberia legată de Triunghiul Bermudelor

Incidentele din Habarovsk nu sunt singurlare. Cercetătorii au descoperit recent găuri imense in zona Siberia, aceștia spunând că ar avea legătură strânsă cu celebrul Triunghi al Bermudelor.

Craterele descoperite, două în Yamal și una în peninsula Taymyr, au fost dezvăluite în timpul verii, ducând la analize urgente de către oamenii de știință, precum și la un val de speculații care sugerează că ar fi fost extratereștrii din spațiul cosmic, meteoriți sau rachete rătăcite.

Cercetătorii au venit cu o explicație coerentă pentru craterele din nord și le leagă de notoriul fenomen Triunghiul Bermudelor, unde navele și avioanele au dispărut în circumstanțe ciudate între Bermuda, Florida și Puerto Rico.

Încălzirea de deasupra suprafeței, din cauza condițiilor climatice neobișnuit de calde, și de dedesubt, din cauza liniilor de avarie geologice, au dus la o eliberare imensă de hidrați de gaze, spun oamenii de știință de la Institutul Trofimuk de Geologie a Petrolului-Gaz și Geofizică din Novosibirsk. Aceștia au supus unul dintre cele două cratere cunoscute din Yamal, o peninsulă cunoscută localnicilor drept „sfârșitul lumii”, la un control detaliat și se așteaptă rezultatele acestor cercetări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI