08 apr. 2022 | 08:41

Discursul tulburător al antrenorului lui Dinamo Kiev după meciul din București: ‘E genocid, violează femei și copii’

News
Discursul tulburător al antrenorului lui Dinamo Kiev după meciul din București: ‘E genocid, violează femei și copii’
Ihor Kostiuk, antrenor Dinamo Kiev U19

Discursul tulburător al antrenorului lui Dinamo Kiev după meciul din București. Ihor Kostiuk, antrenorul lui Dinamo Kiev U19, a făcut declarații cutremurătoare după meciul pierdut de sportivii săi contra formației Sporting Lisabona, cu 1-2, în optimile UEFA Youth League. Antrenorul a vorbit despre situația din Ucraina: „e genocid, violează femei și copii”.

Antrenorul lui Dinamo Kiev, discurs cutremurător după meciul din București. „Vreau să audă toți. Pierde Ucraina, pierde Vestul”

Primul meci oficial al unei echipe de fotbal din Ucraina după invazia rusă din 24 februarie a avut un final pe măsură. Antrenorul Ihor Kostiuk, 46 ani, a ținut să transmită un mesaj cutremurător liderilor lumii în timpul conferinței de presă de după partidă.

Ihor Kostiuk s-a referit întermeni duri la adresa invadatorilor și a catalogat evenimentele din Ucraina drept „genocid”. Antrenorul a punctat că femeile și copiii sunt violați în Ucraina, iar rușii urmăresc să extermine nația ucrainenă.

Antrenorul, mesaj pentru liderii globali

„Vreau să zic și eu câteva cuvinte în ucraineană. Profit de acest moment să mă adresez liderilor globali. Trebuie să înțelegem că scopul acestor fasciști, care sunt neoameni, este exterminarea ucrainenilor ca nație.

E genocid. Și cât timp liderii globali continuă să se eschiveze în a lua măsuri de care depinde viitorul Ucrainei, acești fasciști continuă să omoare, să schingiuiască și să împuște cetățeni pașnici. Să violeze femei și copii. Și toate aceste atrocități sunt susținute de conducerea acestei non-țări”, a spus Ihor Kostiuk.

De ce are nevoie Ucraina

De asemenea, antrenorul a profitat de moment și a spus de ce ar avea nevoie Ucraina ca să iasă victorioasă din acest război. În plus, antrenorul a făcut apel la țările din Vest să nu mai cumpere gaz și petrol din Rusia.

„Ucrainei, pentru victorie, îi trebuie arme. În cantități nelimitate. Încetați să mai folosiți gaz rusesc și petrol rusesc. Vreau să audă toți. Pierde Ucraina, pierde Vestul. Slavă Ucrainei, Slavă poporului Ucrainean. Totul va fi Ucraina”, a completat Ihor Kostiuk.

Cine este Ihor Kostiuk

Ihor Kostiuk, fost fotbalist la echipa mare, este antrenor la Dinamo Kiev U19 din anul 2017. Nu avut mare succes în cariera de jucător, însă a jucat la echipe bune din Ucraina, precum Dinamo, Vorskla Poltava sau Arsenal Kiev.

A prins și o selecție în „națională”, în anul 2000 și-a început cariera la juniorii lui Dinamo, unde a debutat, peste ani și ani, ca antrenor.

Cui a mulțumit Ihor Kostiuk

Nu în ultimul rând, Ihor Kostiuk i-a mulțumit, în începutul conferinței, patronului Surkis, dar și antrenorului de la seniori, Mircea Lucescu, precum și FCSB, echipa care a găzduit juniorii din Kiev la baza din Berceni.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Stagiul de cotizare. Informații importante de la Casa de Pensii
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Taxele care ar putea fi majorate începând cu 2025. Românii trebuie să se pregătească
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
BANI în PLUS la RECALCULARE! ADEVERINȚELE trebuie DUSE URGENT la CASA de PENSII
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro