Din ce sunt făcute croissantele cu ciocolată care se vând în supermarketurile din țară, de fapt. Detaliul scris pe etichetă
Puțini sunt românii care știu din ce sunt făcute croissantele cu ciocolată care se vând în supermarketurile din țară. Jurnalistul Dragoș Pătraru a luat fiecare astfel de produs din comerț și a analizat cu atenție fiecare ingredient, iar concluzia a fost una șocantă.
Din ce sunt făcute croissantele cu ciocolată care se vând în supermarketuri
Croissantele cu ciocolată sunt adorate de copiii, dar și de adulți. Fie că sunt servite la micul dejun, alături de o cană cu lapte sau chiar la cafeaua de dimineață, aceste produse sunt nelipsite din casele românilor. Se vând atât de bine, încât rar mai au nevoie de câte o reclamă pe care o vedem la televizor.
Jurnalistul Dragoș Pătraru a luat la puricat fiecare ingredient folosit la aceste produse. Jurnalistul a rămas șocat să vadă ce efecte poate avea consumul de astfel de deserturi. Jurnalistul trage un semnal de alarmă, având în vedere faptul că majoritarii consumatori ai acestor produse sunt copii, iar acest lucru este terifiant, ținând cont de ingredientele regăsite în croissantele de pe piață. Citește și Din ce sunt făcute celebrele chipsuri Pringles. Cartofii nu se numără printre principalele ingrediente, ce scrie pe eticheta lor
”Dacă vreți să îi învățați să latre”
Concluzia? Dragoș Pătraru: „E de dat copiilor, dacă vreți să îi învățați să latre!”. Jurnalistul a citit pe rând toate ingredientele promise de furnizori pe etichetele produselor și a reacționat:
„Cea mai mare nenorocire posibilă din lume. Doamne Dumnezeule! E de dat copiilor, dacă vreți să îi învățați să latre! Și-a tăiat unul unghia, a pus-o acolo. Conține tot! Ce naiba de produs curat credeți că poate sta pe raft într-un supermarket atât de mult timp fără să se altereze?! Oamenii cumpără mizeria asta, le-o dau copiilor”, au fost doar unele dintre reacțiile jurnalistului. Citește și Produsul retras de urgență din magazinele Kaufland România. E alertă alimentară
De asemenea, Dragoș Pătraru le oferă un sfat părinților și bunicilor care tind să le cumpere un croissant copiilor lor, preferând să salveze timpul pe care l-ar petrece dacă ar prepara ei ceva dulce acasă.
„Toate aceste produse sunt, în opinia mea, niște mizerii care nu ar trebui să se afle pe rafturile magazinelor, mizerii care nu ar trebui promovate drept hrană. Așa că, dragi părinți și bunici, o prăjitură făcută în weekend, făcută din ingrediente pe care le știți, e cea mai bună soluție pentru sănătatea copilului”. Analiza jurnalistului s-a încheiat în timp ce toate șase produse analizate au ajuns la coșul de gunoi.