Din ce sunt făcute celebrele chiftele de la Ikea. Ingredientele secrete au fost dezvăluite
Dacă obișnuiești să faci cumpărături pentru casă la Ikea, fără îndoială celebrele chiftele comercializate în unitățile cu pricina nu îți sunt străine. Reprezentanții lanțului de magazine au dezvăluit care este rețeta preparatului. Află în rândurile de mai jos ce ingrediente se folosesc la gătitul chiftelelor.
Ce e atât de special la chiftelele suedeze
În cazul în care obișnuiești să faci cumpărăturile pentru casă la Ikea, cu siguranță ai auzit deja despre celebrele chiftele suedeze care se comercializează în magazinele ce țin de lanțul de retail amintit. Dacă te întrebi ce este atât de special la ele, trebuie doar să le guști.
Chiftelele suedeze sunt incredibil de moi, fiind preparate extra suculente, dintr-o combinație de carne de porc și de vită și (uneori) pâine în loc de pesmet. Preparatul este ușor condimentat, cu notă de nucșoară și alte ingrediente ce îl fac cu totul special. La final, bilele de carne sunt înăbușite într-un sos cremos.
Multe gospodine s-au întrebat care este rețeta secretă a chiftelelor în sos de smântână comercializate în magazinele Ikea. Reprezentanții lanțului de retail au făcut publice ingredientele și modul de preparare pe care îl respectă în cazul acestei mâncăruri.
Ce ingrediente se folosesc la prepararea lor
Pentru chiftelele din carne, se folosesc următoarele ingrediente:
- 500 de grame de carne de vită tocată;
- 250 de grame carne de porc tocată;
- o ceapă tăiată cât mai mărunt;
- un cățel de ursuroi zdrobit;
- 100 de grame de pesmet;
- un ou;
- cinci lingurițe de lapte integral;
- sare, după gust;
- piper, după gust.
Pentru sosul suedez de smântână, se folosesc ingredientele de mai jos:
- puțin ulei;
- 40 de grame de unt;
- 40 de grame de făină;
- 150 de ml de supă de legume;
- 150 de ml de supă de vită;
- 150 de ml de smântână lichidă grasă;
- două lingurițe de sos de soia;
- o linguriță de muștar Dijon.
Modul de preparare nu este deloc dificil. Dacă dispui de ingredientele expuse în listele de mai sus, poți să urmezi următoarele indicații pentru a găti preparatul chiar în bucătăria ta. Cum trebuie să procedezi?
- Se amestecă într-un vas de bucătărie carnea de vită și carnea de porc.
- Se adaugă ceapă măruntă, un cățel de usturoi, pesmet, ou peste carne.
- Se amestecă foarte bine toate ingredientele.
- Se adaugă laptele și se condimentează cu sare și piper.
- Se mixează, din nou, ingredientele până se omogenizează.
- Se formează bile mici și rotunde din compoziția preparată.
- Se așază bilele pe un platou, se acoperă cu un prosop și se țin la frigider circa 2 ore.
- Se pune ulei într-o tigaie care se încinge ulterior la flacără mică.
- Se așază chiftelele în tigaie și se rumenesc bine pe toate părțile.
- Se introduc chiftelele la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 160 de grade Celsius pentru circa 30 de minute, apoi se prepară sosul pe bază de smântână.
- Se topește untul într-o tigaie, peste care se adaugă făină și se amestecă continuu timp de 2 minute.
- Se adaugă supa de legume și cea de vită în tigaie și se amestecă ingredientele foarte bine.
- Se adaugă smântâna lichidă grasă, două lingurițe de soia și muștarul.
- Se lasă sosul la flacără mică până când se îngroașă.
Citește și: Secretul celor mai gustoase chifteluțe daneze. Ingredientul special care este folosit
Se scot chiftelele din cuptor după ce s-au rumenit foarte bine și se introduc în sosul fierbinte, amestecându-le ușor. Chiftelele suedeze sunt gata, se pot servi la masă atât timp cât nu sunt prea calde.